bugün

demokratikleşme paketinin 30 eylül de açıklanması

açıklanır;

demokratikleşme paketini geç de yukarıda da yazmışlar, türkiye´de zaten aslen, koskoca manşetler halinde yazılması gerekip de hiçkimsenin yazamadığı, tırstığı gerçeklerden birisi de , akp partisinin parti tüzüğünün harbiden new york´tan fakslanmış olmasıdır.

gariptir, mesela abd´de böyle demokratik paketler olmaz. mesela orda da 10 milyon alman yaşıyomuş, veriverseler ya bi tüzel özerk devlet statüsü oradaki almanlara da...di mi?...abd yani şimdi "demokratik" bi ülke olmuyo mu?...

mesela fransa, britany yarımadası dediğimiz yarımada da breton dili diye bi dil, bambaşka bi dil, ama herhangi bi resmiyeti yok. hiç yok. demek ki fransa da "anti demokratik" bi ülke.

türkiye deki iktidar partinin tüzüğü gibi bi fransız partisinin tüzüğü de new york´tan fakslanmış mıdır acaba?...

bence öyle bi şey olmamıştır.

ne kadar neyi demokratikleştirecekler, niye yapacaklar, diye insan sormadan edemiyo tabii..

ama bi de şu b.o.p vardı, hatta tayyip çiğim ilk zamanlarda tv´ye çıkıp "abdnin genişletilmiş ortadoğu projesinde, diyarbakır bir yıldız olabilir" demişti. o söylemleriyle bop´a aslen resmiyet kazandırmaya çalıştığını, sanki gayet normal bi şeyden bahsediyormuş gibi bop´tan bahsederek insanları buna alıştırmaya çalıştırdığını bugün çok daha güzel değerlendirebiliyoruz.

eğer daha önce de söylendiği üzre "dağ fare doğurmazsa" bu konu, bop ´un işlevsel ayaklarından birisidir.

yoksa böyle bir demokrasi paketini abd, almanya, hollanda, fransa falan uygulamaz. sen vatandaşlığa geçtiğin zaman almanya´da, abd´de sana ezbere kendi milli marşını söyletir, o alman pasaportlu çarşaflı kadınlara falan, vrak vrak alman milli marşını ezbere söyletmeden vermezler adama o pasaportu.

özgürlük veren demokrasi paketiymiş...güliim bari !!
güncel Önemli Başlıklar