bugün

atatürkten ve kurduğu devletten nefret etmek

Neden nefret edildiğini merak ettiğim sevgisizlik biçimi...

Keşke bir de Atatürk'ten ve kurduğu devletten nefret ediyorum diyenler bunun nedenlerini açıklasa... Biz de aydınlansak, ne yanlış yapmıştır Mustafa Kemal.

Yok öyle nefret ediyorum deyip kaçmak. Nedenlerini söyle, tartışalım ve ondan sonra senin görüşlerine saygı duyayım. Yönetim sistemi mi batıyor sana. Şeriat uzantılı hükümdarlık mıdır istediğin? Mustafa Kemal'den tekke ve zaviyeleri kapattığı için mi nefret ediyorsun yoksa? istiklal mahkemelerinden de bahset mesela kinini kusarken.

Kimse kusura bakmasın, Mustafa Kemal, o dönemde bu topraklarda kimsesinin göremediğini gördü. Fransız düşünürlerden, Namık Kemal, Tevfik Fikret'lerden beslendi. Yönetim biçimi üzerine kafa yordu. insanların ikiyüzlülüğünü gördü, bu riyakarlığın koskoca devleti nasıl çökerttiğini anladı. Allah'tan başka kimseye kulluk olmayacağını, kimsenin milletin efendisi olamayacağını gördü.

Gel tartışalım kardeşim... Yok öyle vurup kaçmak. Düşüncene saygı duyulmasını istiyorsan, trollük yerine düşüncelerini sağlam temellere dayandır ve açıkla... O zaman düşünürüz, düşüncene saygı gösterip göstermeyeceğimizi.