bugün

cehennem çiçeği

oğullar ve rencide ruhlar "iyi" denebilecek bir kitapken cehennem çiçeğinin bu kadar mükemmel olmasına şaşırdım biraz. hakkaten süper kitap olmuş. hikaye devamlı akıcı. psikolojik analizler , toplumsal tespitler tam alper canıgüz romanı gibi. nerdeyse bütün olayların bir referans noktası var. hiçbir ayrıntı boşuna değil. tam gaz devam eden olay örgüsü sona yaklaştıkça turboya geçiyor. zaten kısa sayılabilcek bir kitap. bir-iki oturuşta bitiyor. baya komik de bir kitap hea. 6. bölümü kahkaha atarak okudum. halet-i ruhiyemle alakalı da olabilir***. gel gelelim çok güzel kitap. yazarın da (bence açık ara) en iyi romanı.

kitaptan beğendiğim bazı bölümler;

--spoiler--

# bir de bu işte. başörtüsünü bağlaması. daha doğrusu başörtüsünü benim yanımdayken çıkartıp , başkalarına görüneceği zaman takması. tabii o bunu , ben daha subyan olduğum için yapıyordu ama umrumda değildi. müthiş tahrik ediciydi.

# "güvercin dövüşleri düzenlemeyi falan mı düşünüyorsun?" fena fikir değildi aslında. insanların , barış simgesi bu hayvanların birbirini parçalayışını görmek için seve seve para ödeyeceğinden emindim.

# yaşadığım hayal kırıklığı içimde güçlü duygular uyandırmış olacak ki , o noktada pek çok sosyopat gibi ben de , madem kendime bir hayrım dokunmuyor bari dünyayı kurtarayım diye düşünerek ümitler'in kapısında aldım soluğu.

# verilemez! edilemez! bildirildi! cumhuriyet tarihimiz edilgen kiplerden ve gizli öznelerden ibaretti.

# nöbetçi doktor , çok genç ve çok güzel bir kızdı. benim için süper olan bu nitelikler , annem için bir dehşet kaynağıydı tabii. "uzman yok muydu?..."

# "ahh yanıyordu , doktor. ateş ateş...su gibiydi bütün vücudu. hava alamıyordu çocuk" şeklinde , dört temel elementin üçünü içermele beraber , doktorun sorusuna yanıt bağlamında hiçbir şey ifade etmeyen bir şeyler söyledi annem.

# pis , çok pis bir şey söylemeye hazırlanıyordum ki hatice abla uzandı ve beni kaldırdığı gibi kucağına oturttu. hayatımda bundan daha ağır bir hakarete uğramadığımı fark edene dek bir süre ağzı açık kalakaldım.

# libidinal enerjimi dünyayı daha çekilmez bir yer haline getirmek için kullanmak varken aşk meşk gibi boş meselelerle tüketmek istemiyordum.

--spoiler--

hepsi ve daha fazlası...***