bugün

sözlük yazarlarının itirafları

buraya da yazayım dedim. malum itiraf başlığından başka derdimi anlatacak yerim yok.

bi tanıdığımızın pideci dükkanı var. sabah 10 da aradı çağırdı gel diye. bende hiç bir şeye hayır diyemeyen bir dalyarak olduğum için kalktım gittim. bi de gece 5 gibi yatmıştım. uyku götümden akıyordu afedersin.

neyse gittim. daha önce de çalışmış olduğum için direk çalışmaya başladım. dışardan siparişlere falan bakıyordum ben. arada da garsonluk yapıyordum.

bir gazinodan aradılar pezevenk diye aşağılamak istemiyorum ama gerçekten pezevengin biri pide siparişi verdi. bende normal bir şekilde götürdüm pideyi verdim. ''ne kadar lan fiyatı'' dedi. ''12 tl abi'' dedim. ''al şu parayı yürü git'' * deyip 20 tl fırlattı yüzüme. bende şaka yapıyor zannedip ''ehehe tamam abi. gene de para üstünü bırakayım ben'' deyip masaya parayı koyuyodum ki pezevengin yüz ifadesini gördüm. şaka yapar bir yanı yoktu. bildiğin bimden alınan ıslak mendil gibi siktir etti adam beni.

çıkarken arkama baktım. yok adam ciddi ciddi öyle demişti. dükkana geri dönerken yolu uzattım. ara yollardan geçerken gözümden yaş geldi. gururuma dokunmuştu bildiğin. pezevengin teki yüzünden ne duruma düşmüştüm. zaten akşama kadar yüzlerce insana güler yüz göstermek zorunda kalıyordum. en son dayanamamıştım yani. bu kadar yeter dedim. koyverdim kendimi. ağlıycam, ağlayamıyorum. öyle duygu içerisindeyim.

geri döndüm dükkana. bir de ustadan azar yedik geç kaldım diye. akşam yemeği yok sana dedi, cezalısın. ''iyi tamam usta sen bilirsin, özür dilerim'' diyerek işe devam ettim.

harbi çok sikimden biriyim. birine karşı ters bir şey söyleyemediğimi fark ettim bugün. suç iyi olan da mı yoksa iyi olanı ezmeye çalışan kötü olanda mı? buyrun siz karar verin.

haa bir de usta çıkarken ''barney, yarında gelsene. eleman eksik'' dedi. ''tabi abi ne demek'' deyip ayrıldım bugünlük işten. şu an düşününce anladım, her şeyi onaylayan o garip cins insanlar var ya, o benim...