bugün

hitler in sscb ye saldırmasının sebepleri

tüm dünyayı işgal etme hayali kuran kanlı bir zalimin bir ülkeyi işgal etme nedenleri bellidir.

bunlar, ekonomik, yani temelde petrol, buğday ve madenlere olan ihtiyacını karşılaması,

siyasi, yani nazizmin komünizm düşmanlığını kanıtlaması gereği ve dünyadaki tüm antikomünistleri yanına çekmek istemesi,

stratejik, yani, kafkasya üzerinden ortadoğuya inerek ingilizlerin petrol kaynaklarını ele geçirerek zayıflatmak ve sonunda ingiltere' işgal etmek ve tüm avrupa'yı ele geçirmektir.

rusya ve ingiltere'nin işgali ile tüm avrupa'yı ele geçirdikten sonra, sonsuz kaynakları kullanarak abd'yi işgal ederek kendisine karşı çıkacak güç kalmayınca dünya imparatorluğu kurmak ve ardından almak ırkı dışında tüm ırkları tedricen yok ederek tüm dünyada sadece alman ırkının yaşamasını sağlamak hitler belasının hayaliydi.

bu nedenle, hitler'in sovyetler birliğine saldırması hüsranla sonuçlanmış olsa da, hayalleri onun bu saldırıyı yapmaya zorluyordu. sovyetler birliği yenilmiş olsaydı, sonsuz kaynaklara kavuşacak olan alman nazizmini abd tek başına durduramayabilirdi. abd'nin atom bombasını 1945 yılında yapabildiği nazara alınırsa, almanya'nın 1941 yılında sovyetleri işgal etmiş olması halinde abd'nin almanya'ya karşı 4 yıl daha dayanabilmesi gerekirdi. bu durumda, abd'nin hem almanya hem de savaşta olduğu japonya ile baş edebilmesi pek mümkün olmazdı.

edit: hitler hayranı ahmakların anlayamadığı nedenlerdir.