bugün

15 eylül 2013 bursaspor beşiktaş maçı

bitime sayılı dakikalar kala 4 lü pres alıştırmalarını devam ettirmiş olan beşiktaş ın rahat oyun ve skorla galip geldiği maçtır.

maçın direksiyonun elinden bırakmayan beşiktaş ın rakibi üzerindeki tahakkümünü, devre arasındaki koşu istatistiklerinden okumak mümkün. bursa merkezinin yarı canlı yarı ölüleri yasin ve şamil in mesafe liderliklerini elde etmeleri, yedikleri toplu baskı ve presin şiddeti göz önüne alındığında normal bir sonuç oldu. takım ataklarına yön verilmesi gereken bölgenin oyuncularının, zincirden kurtulma çalışmaları sonucunda harcadıkları efor sayısal olarak yansıdı. keza şener in de en fazla koşanlardan biri olması verisi de, iki kişilik kanat oyuncusu olcay ın varlığına bağlanabilir.

bellushi nin yokluğunun elde olması bir yana, motivasyonu sağlamış bir galatasaray haricinde, ligin hiçbir takımının bu dirence karşılık vermesi pek mümkün görünmemekte. oğuzhan ın alandaki stabilitesi ile kanatlara sarkmalarını gerçekleştiren fernandes in etkinliğini gözden kaçırmak olmayacaktır. ayrıca hem fernandes hem de oğuzhan ın ayağına gelen top esnasında, beşiktaş geri savunmacılarının hücum bölgelerinde bitmeleri ve dar alanda oyun prensibini her atakta icra etmeleri diğer bir yön. orta alanın bütününün sergilediği mukavemet yetmiyormuş gibi almeida nın da stoper ikilisinin arasına bir kan emici gibi sızması, beşiktaş ın komple yapısını tamamlayan etkenlerdendir.

senelerden beridir klişe tabirle " haddini bilerek " oynayan beşiktaş ın, standardını kaybetmeyeceği görülen hücum farklılığından söz edilebilir. kerim frei ve motta nın katılımıyla ulaşılan alternatifli takım hüviyetinin, ipi göğüsleme noktasında ciddi bir katkı sağlayacağı açıktır.