bugün

nuh un gemisi adlı hikayeye inanan insan

tufan, tevrat'a göre 150 gün sürer. 150 gün boyunca sular altında kalmış dünyada, suda yaşamayan hiçbir canlı hayatta kalamaz. yani demektir ki, nuh, dünyadaki bütün canlılardan birer çift toplamış, hepsini bir şekilde gemisine doldurmuş olmalı. zaten kutsal kitaplar da böyle söylüyor. Hayvanları düşünelim: Fil? Timsah? Ayı? Çıngıraklı yılan? Kobra yılanı? aslan? şempanze? fare? gergedan? su aygırı? milyonlarca böcek turu Binlerce kus turu vs. vs. vs.

nuh, bu hayvanlardan hem de çiftler halinde topluyor. düşünsenize, bir erkek, bir de dişi gergedan buluyor, bir şekilde gergedanı kendisiyle gemiye gelmesine ikna ediyor ve sıradaki hayvana geçiyor… peki, nuh'un mezopotamya'da yasadığını biliyoruz. gergedanı getirmek için afrika’ya mı geçiyor? mezopotamya’da (eğer o tarihlerde bir hayvanat bahçesi yoksa) gergedan yok…

150 gün, gemide, tüm hayvanlar, hem de çiftler halinde yaşıyorlar. aslanlar etçil. acıkır… gemide ceylan da varsa ki olmalı, aslanı durdurmak hayli güç olmalı. ha, belki de ceylandan 100 çift almıştır nuh, 150 gün boyunca aslanları beslemiştir nuh… olabilir. yoksa allah korusun, aslan nuh'u da yer valla… peki, aslanı durdurdun, ayı? ya yılan ati sokarsa, at soyu biter… hmmm. ya maymun geminin direklerinde hoplayıp zıplarken suya düşer de boğulursa? (maymunların %50'sinin vücutlarında en az bir kirik kemik olduğunu biliyor muydunuz? Ağaçtan düşmeler sonucunda oluşan)

tevrat'ta nuh'un 950 yaşında olduğu söylenir. kuran’da da şöyle söyler nuh'un yaşını:

"andolsun ki, nuh'u toplumuna gönderdik. o, onların arasında, elli yıl eksiğiyle bin yıl yaşadı. sonunda, onlar kendilerine yazık etmekteyken tufan kendilerini yakaladı." (Ankebut suresi, 14. ayet)

"ey yeryüzü! yut suyunu. ey gök! tut suyunu" denildi. su çekildi, is bitirildi. gemi de cûdî'ye oturdu ve "zalimler topluluğu allah’ın rahmetinden uzak olsun!" denildi." (hud suresi, 44. ayet)

edit: bu konuda daha çok söyleyeceğim var sözlük ama (bkz: okumadım kardeş durumumuz yoktu) olmasın diye biraz özet geçtim.