bugün

sevgiliyi kırmadan ondan ayrılmanın yolları

Bunu sağlamanın tek yolu sizden nefret etmesini sağlamaktır. Öfke, kırgınlığın önüne geçebilecek güçlü bir duygudur. Başka bir yolu yoktur. Tavsiye etmiyorum. Böyle bir kararda bedel ödemek zorundasınız. Bu sorumluluğa sahip olmak gerekir.

Kırgınlık çoğu zaman kesindir. Mutsuzluk, depresyon kaçınılmaz sonuçlardır. Özellikle bayanlar histerik davranabilirler. Ayrılmak isteyen erkek ise bu durumun altında ezilir. O da belki ayrılmak istenilen sevgili kadar büyük bir bunalımdadır. Eğer bu durum uzun sürerse adam işinden gücünden geri kalır, ruhlaşır, mallaşır hayattan kopar.

Fakat:

--spoiler--
Bu süreçte yaşanacak hiç bir durum, mutsuz bir evlilikten, çoluk çocuk varken boşanmaktan, bireylerin birbirini yapamayacağı şeylerin vaadiyle oyalamasından daha kötü olamaz. insanların birbirinin alternatif geleceklerini çalması, canını almak kadar kötüdür..
--spoiler--

Nitekim, bir sevgisizlik, emin olamama, güvenememe, sıkılma, kendinden emin olamama gibi durumlar var ise eğer, önce bunu yenmeye çalışın, olmuyorsa ayrılın. Çok çelişkiye düşeceksiniz, eliniz sürekli telefonunuza gidecek, belki birkaç kez barışacaksınız. Ama yapmayın. Kararlı olun. Ayrılıp barışma durumları tarafların aşırı derecede yıpranmasına ve gelecekte normal bir arkadaş gibi bile ilişki kuramamasına yol açar.

Genç yaşlarda bu durumları yaşamak, ilerleyen yaşlarda yaşamaktan daha kolay olsa da, en iyisi bunu hiç yaşamamaktır. Bundan dolayı, asla büyük laflar etmeyin, büyük vaadler vermeyin, başta kendiniz olmak üzere insanların arayışlarının ve duygularının değişebileceğini bilin. Hatta bence 30 yaşına kadar uzun süreli ilişkilerden kaçının.

Not: Bu yazı direk deneyimdir. Genç nesillere öğüt niteliğindedir.*