bugün

gabor vona

müslümanlar ile iftarda buluşmuş olan büyük insan!

--spoiler--

Macaristan muhalefet partisi JOBBiK başkanı Gabor Vona Budapeşte’de verilen iftar programına katılarak Macaristan’da yaşayan Müslümanlar ile bir araya geldi. Budapeşte’de bir Türk lokantasında verilen iftar programına yoğunlukta Macar Müslümanların yer aldığı gözlendi. Türk iş adamları ve bazı esnafların da katıldığı iftarda Müslümanlar ile buluşan Gabor Vona yaptığı konuşmada memnuniyetlerini dile getirerek özellikle Macar Müslümanların aktif olmalarının kendisini sevindirdiğini uzun yaz günlerinde oruç ibadetini yerine getiren tüm Müslümanların Ramazanlarını kutladı.

Gabor,islamın insanlığın son kalesi olduğunu bu açıdan Hazreti Nuhun gemisine benzettiğini,Hıristiyanlığın avrupada ağırlığını kaybettiğini Globalizasyona karşı ayakta kalmayı başaran tek dinin islam olduğunu ifade etti.

Gabor Vona Türk-Macar kardeşliğine vurgu yaparak ortak değerlere,törelere,geleneklere sahip iki milletin tarih boyunca emsalsiz dostluklara sahip olduğunu belirtti. Türklerin Macarları kardeş halk olarak bildiğini bunu her Türkiye ziyaretlerinde tecrübe ettiğini belirten Gabor, iki millet arasında gelecekte çok daha güçlü ilişkilerin sağlanması için durmadan çalışacaklarını .duyurdu.
JOBBiK başkanı Gabor iftardan sonra Türk işadamları Turgay Maraşlı, Latif Huzziyas ile görüşmeler yaparak Müslüman azınlığın sorunlarını dinledi.iktitara gelmeleri durumunda ilk ziyaret edeceği ülkenin Türkiye olacağını dile getirdi.

Macaristan’da son yıllarda islam’a giren Macarların sayısında ciddi artış yaşanıyor. Yedi yıl önce Müslüman olan Aron Kerekgyarto Müslümanların Budapeşte’de bir camiye ihtiyacı olduğunu Türkiye başbakanı Recep Tayip Erdoğan’dan bu konuda destek beklediklerini ifade etti.

--spoiler--