bugün

bunların bırakın da hani ekonomimiz çok iyiydi

varlık barışından 1 milyar lira vergi tahakkuk edilmesi üzerine tekrar gündeme gelen soru.
http://ekonomi.haberturk....er/865675-paraniza-saglik

ulan şu varlıklarımızla da küslüğümüz bitmedi gitti! bir küsüp bir barşıyoruz (2009 da da varlık barışı vardı çok ayran içmediyseniz hatırlarsınız!).

yuppiiiii çok sevindik de adamlar neden yurt dışinda kazandıkları parayı ülkeye getirip %5'e varan vergiler ödüyorlar.

cevabı burada
ÖRNEK 1: Nuri Bey ya da YILDIZ A.Ş Varlık Barışı nedeniyle Türkiye'ye 2 milyon lira getirmiştir.Nuri Bey veya YILDIZ AŞ, Varlık Barışı yürürlüğe girdikten sonra vergi incelemesine alınmış ve 2012 yılında 1 milyon 800 bin lira geliri gizlediği saptanmıştır.
Bu durumda, kendilerinden 1 TL dahi "gelir vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV ve ceza" istenemeyecek.Gizlenen gelir 2.2 milyon lira olsaydı, getirilen 2 milyon liranın üzerindeki 200 bin liranın vergi ve cezası istenecekti.
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/23159074.asp

örnek 2: Offshore finans merkezleri, kurumlar vergisinin hiç olmaması ya da yok denecek kadar az bir oranda olması dolayısıyla, yurtdışında ticaret yapan, özellikle büyümekte olan şirketler için ideal bir yapı sunar. Örneğin, bir Türk şirketi Çin'den mal alıp Somali'de satacak ise bu ticaretin Türkiye'de kurulmuş bir şirket üzerinden yürütülmesi hemen vergilendirmeyi gerektirirken, offshore da kurulan bir şirket ile gerçekleştirilmesi durumunda, gelirden edilen vergi ödemesi ertelenmiş olacak ve böylece şirketin büyümesi ve daha büyük projelere imza atabilmesi için kasasında sermaye birikecektir. Bu, vergi kaçırma olarak nitelenemez, çünkü kazanç Türkiye'ye temettü olarak getirildiğinde vergiye tabii tutulacaktır. Olsa olsa vergi ödemeyi geçiktirme olarak nitelenebilir. Bu geciktirmenin diğer bir yararı da "Varlık Barışı" olabilir.
http://www.dunya.com/varl...i-ve-offshore-197158h.htm

devlet eliyle para aklıyoruz yani.

önünü açtığımız yol şu.
parası olana (yurt dışında kağıt üzerinde de olsa bir şirketi bulunana, transit ticaret yapana vs.) diyoruz ki siktir et verme %20 kurumlar vergisini ben sana birkaç seneye varlık barışı çıkarırım maksimum %5'den ödersin.
bunu ödeyince ben sana yasal olarak koruma kalkanı sağlayacağım. enayi misin ekstra %15 vergi veresin!

sonra da seçim zamanı söylem kümesteki tavukları değil dışardaki kazları yolacağız!
hı hı tamam oldu.

devlet neden buna olur veriyor? cari açık cigerimizi yakıyor bu gelen paralar içimizi soğutuyor, para olsun da taştan olsun ondan!

HA bu arada sırf vergi incelemesinden yırtmak için 5811 sayılı yasa kapsamında Bankaya yatırılan ancak hesaptan kısa sürede çekilen ve kasa hesabında görünecek olan nakit varlıkların mükelleflere ileride yeni vergisel sorunlar yaratacağı gözden uzak tutulmamalıdır.
http://www.starkibris.net/index.asp?haberID=106791

------- ek bilgi -------

- nedir varlık barışı?
+ bir tür vergi affıdır.

- 01.10.2008 tarihi itibariyle yurt içinde sahip olunan ancak işletmelerin öz kaynakları içinde yer almayan varlıklar, (%5 vergi oranı)

- 01.10.2008 tarihi itibariyle yurt dışında sahip olunan varlıklar, (%2 vergi oranı)

- Yurt dışı iştiraklerden ve şubelerden elde edilen kazançlar, yurt dışı iştirak hisselerinin satışından ya da yurt dışında bulunan kurumların tasfiyesinden doğan kazançlar, (istisna)
------- ek bilgi -------