bugün

lc waikiki nin lüküs olduğu yıllar

avrupa'da ve özellikle bdt ülkelerinde halen piyasaya lüks ve kaliteli konfeksiyon ürünleri sunmakta olan bir markadır. öyle ki, yurt dışından iki yıl önce aldığım yaprak yeşili rengindeki bir penye tişörtü, nerede ise ilk gün kalitesinde kullanmaya devam etmekteyim. kaldı ki koyu yeşil renk, bilindiği üzere solmaya en meyilli renklerden biridir.

orijinal ürünler, bir zamalar ülkemizde de olduğu gibi aşağıdaki marka etiketi ile üretilmeye devam edilmektedirler.

görsel

türkiye'deki 'lc waikiki mağazaları'nda halen satılmakta olan ürünler ile orijinal fransız ürünler arasında, gerek kalite ve gerekse fiyat olarak bir alaka yoktur. bu durum, üç yıkamada işkembeye dönen penye tişört yakalarından, solan renklerden, ' l beden' alınan giysinin bir yıkamada 'm beden'e düşmesinden de rahatlıkla anlaşılabilmektedir zaten.

şark kurnazı tüccarlarımız, alışılageldiği üzere önce firma isminden yararlanmış, ilk yıllar orijinal ürünleri satarak piyasa oluşturmuş ve daha sonra yerli üretim, düşük kalite ve fiyatlı ürünleri 'l.c.w.' marka etiketi ile piyasaya sürerek atı almış ve üsküdarı geçmişlerdir. kuşkusuz bu durumda, orijinal fransız marka tescilli olduğundan aynı marka etiketini kullanmak mümkün olamamış ve aşağıdaki etiketlerle üretime devam edilmiş, halen de devam edilmektedir.

görsel