bugün

trenle yolculuk yapan memurdur

karayollarının, demiryolları kadar güvenli ve hızlı ulaşıma elvermediği, yoksulluğumuza karşın ülkeyi demir ağlarla örmekten büyük bir heyecan, gurur ve mutluluk duyduğumuz dönemlerde, memur tayinleri yapılırken 'yolluk' adı verilen ek ödemeler devlet demiryollarının bilet tarifesi esas alınarak yapılırdı. trenlerin, memur vasıtası olarak adlandırılma alışkanlığı da buradan gelmektedir.

ortalama hızları, saatte 250 kilometreyi bulan günümüzün modern trenleri; tüm gelişmiş ülkelerin en medeni, hızlı ve güvenli ulaşım vasıtaları olarak kabul görmektedir. kaldı ki son yıllarda ülkemizde de bu konuda önemli çalışmalar yapılmış, ankara-eskişehir, ankara-konya ve eskişehir-konya hatları ulaşıma açılmışlar, eskişehir-istanbul hattının bu yıl, bilecik-bursa hattının ise 2015 sonunda hizmete açılmaları için çalışmalar sürdürülmektedir.

aslına bakılırsa, düşük hızlı trenlerin yemekli vagonları, her yaştan arkadaş grupları için birer masabaşı sohbet mekanlarıdır. dolayısı ile grup halinde yapılan tren yolculukları; bol sohbetli, eğlenceli ve çoğu kez nasıl bitip de varış noktasına gelindiği fark edilemeden geçer. ancak, uzun tren yolculukları tek başına yapılıyorsa, hele hele, seyahat sırasında uyku problemi de yaşanıyorsa bir işkenceye dönüşebilir.