bugün

japonya nın islam alemini utandırması

japonya nın tepkisinin oradaki zulümle veya içlerindeki insan sevgisiyle bir alakası yok. buradaki tepki insani değil tamamen çin i uluslararası alanda köşeye sıkıştırmak amacı taşıyor. bunu bilmeniz için 2. dünya savaşı nda japon askerlerinin yaptığı zulümleri ...(beşikteki bebelerden tutunda sokaktaki köpeklere kadar tecavüz eden, el kadar bebekleri bölgede bulunan yüksek binardan aşağı atan, hamile kadınların karnını yarıp çıkardıkları cenini en uzağa fırlatma yarışı yapan sik kafalı japon askerlerinden söz ediyorum)... bilmeniz gerekir. 2 yıldır bölgedeki adalar üzerinde hak iddia eden bu iki devlet arsında yüksek bir gerilim var. tepkinin tek nedeni de bu. zira 2009 yılında bu olayların daha kötüsü meydana gelirken japonya nın gıkı çıkmamıştı. kaldı ki arakan da onbinler katledilirken ne islam alemi nin ne de sevgi pıtırcığımız olan japonya nın o sıralarda ne sikle meşgul olduğunu da sormak gerekir diye düşünüyorum. ve tabi ki islam alemi... şimdi böyle islam alemi deyip sanki yekpare bir yapı varmış gibi aksetirilmesine karşıyım. bir birleriyle didişirken aslan kaplan kesilen bu arkadaşlar kendilerini çok afedersiniz ama ayakta s.ken israil e karşı havlayan köpek ...(havlayıp ısırmayanlar)... oluyorlar. kelin ilacı olsa kendi başına sürer meselesi yani.
peki biz ülke olarak ne yapabiliriz?
bura önemli olan nokta devlet olarak resmi bir tutum takınıp takınmayacağımız. eğer takınacaksak -ki hiç sanmıyorum- yapılması gereken japonya ile iş birliği yapmak
bu olay çin i uluslar arası alanda sıkıştırmak için çok iyi bir fırsat olduğundan dolayı japonya destek vermekte istekli olacaktır, özellikle de sivil toplum alanında. ortadoğu da ki en önemli mütefiki ile asya-pasifik teki en önemli mütefikinden gelen bu tepkiler karşısında abd nin iki kelam etmemesi imkansız gibi. netice olarak çin karşısındaki bu güçlü mesaja kayıtsız kalamaz ve bölgedeki türk nüfusuna karşı tutumunu değiştirmek zorunda kalır. olay bu kadar basit tabi birilerini g.tü yerse. son olarak islam alemi nin utanma duygusu olsaydı gazze den çeçenistan dan suriye den türkistan dan veya arakan dan ötürü yerin dibine girerdi. hayal kurmayalım gerçekçi olalım derim.