bugün

sozlugun secim yasagi sacmaligi

Sözlükte an itibariyle uygulanan durumdur. Efendim neymiş? "her türlü yayın organı" cümlesinden hareketle sevgili hukuk bilgini arkadaşlarımız, "sözlükte dahildir" demişler, ve bizide bu yasakların içerisine gömmüşlerdir.

Aslında durum zannedildiği gibi değildir. Yüksek seçim kurulu, yayın kuruluşlarının seçim günü uyacakları esasları belirlemiştir.mesala, 3984 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanunun 32. maddesi şöyle der; "Seçim dönemlerindeki yayınlara ilişkin usul ve esaslar kanunla Yüksek Seçim Kuruluna verilen yetkiler çerçevesinde Yüksek Seçim Kurulu tarafından düzenlenir. Üst Kurul, radyo ve televizyon yayın kuruluşlarının seçim dönemlerindeki yayınlarını Yüksek Seçim Kurulunun kararları doğrultusunda izler, denetler ve değerlendirir."

Evet, yani televizyon ve radyolara "yüksek seçim kurulu ne derse onu yapacaksınız" denilmektedir.

peki biz radyo muyuz? Yoksa bir televizyon mu?

Gelelim internet meselesine...

internet dünyası içinde yiyeceğimiz naneler ile ilgili anayasada "bilişim suçları" kapsamında değerlendirilir.Bu bilişim kanunları arasında "Seçim dönemlerindeki yayınlara ilişkin usul ve esaslar kanunla Yüksek Seçim Kuruluna verilen yetkiler çerçevesinde Yüksek Seçim Kurulu tarafından düzenlenir." şeklinde bir ibare olsa sözlük moderatörlerine haklısınız derdim, Ama yok.

Yahu adam zambiya'dan propaganda yorum vs. içerikli bir web sitesi hazırlasa ne yapabileceksiniz? saçmalık!...