bugün

bir sünni olarak alevi kardeşlerime sesleniyorum

sünni falan değilim ama bu şia'yı iyi tanıyan biri olarak iyi ki şia değilsiniz diyorum.
bakın çok objektif olarak yazıyorum tarihte bu topraklarda sünni alevi olayı hiç olmamıştır. ha madımak çorum diyeceksiniz, bunu alevi önderleri de kabul ediyor ki o çok başka bir şeydi. yoksa ben sünnilerin alevilere diş bilediğini hiç görmedim. bu konuda samimiyetle yazıyorum.
ha tabi uç noktalarda olan adamlar vardır elbet. alevi sünni diye bakmayacaksın insanların karakteriyle alakalı bir şey o. 72 millet eline beline diline sahip ol tekerlemesini söyleyip ağzından sıçarcasına konuşan ilkesiz alevi de gördüm, harbi merdut sünnileri de.
şu islam coğrafyasına bakın. şii sünni ya da sünni alevi katliamı muntazaman devam eden kavgaların olmadığı tek ülke biziz. siz bir mısıra ya da lübnana gidin ya da şu iran'a bir gidin de görün kavgaları. iran'da sünnilerin, hatta ve hatta ehli hak denen mutasavvıf alevilerin halini.
şia başka alevilik başka. ha tabi bazı misyonerler alevileri şiileştirmeye çalışıyor o da var. tabi isteyen de istediğini yapar.
ama en temel konu bu topraklarda sünnilerin alevilerle işi olmaz, değil ki nefret etsin. bundan eminim.
ha tabi bir de sünnileri muaviye ile yezitle özdeşleştiren ya da sünni islam diye bir kavramın ardına takılıp kendi saçmalıklarını ''biz islamın özüyüz''diye sunan cahil alevilerde var. onlar ise bu nefreti körükleyen tiplerdir koyu sünnilere karşı.
yoksa dediğim gibi alevilik şialıktan çok başka bir dünya. hatta arap şialığı ile fars şialığı bile birbirine hiç benzemez.
sonradan müslüman olmuş biriyim benim kadar objektif olamazsınız.

birde selefi-vahabiler ile sünnileri bir sanan adamlar var, şimdi çoğu kişide sizi irandaki sahtekar mollarla bir tutsa ne olur? alakanız var mı tekfir dini mensubu mollalarla? yok! işte türkiyedeki sünnilerinde onlarla işi yok. türkiyenin aleviliği ile sünniliği dünyada hiçbir yere benzemez.
bir de mazlum edebiyatını da bırakırsak gerginlikler devam etmez. geçmişe çok takılmayın çünkü orada ne alevilerin ne de sünnilerin suçu var. güzel güzel oynayın kavga etmeyin bakayım...