bugün

sony xperia z

video incelemelerine itibar edilmemesi gereken cihaz...
(bkz: #19512885)
bizzat kendi tükürdüğümü yalıyorum.
telefoncuda mıncıklama fırsatı buldum. wiev angle dediğimiz hadise kesinlikle videolardaki gibi değil. kamera ile çekildiğinden olsa gerek, ekranı azıcık çevirince gri oluyormuş gibi görünüyordu. lakin elimde bizzat inceleyince görüyorum ki çok çok az bir bozulma oluyor. ciddi biçimde çok az. rahatsız bile etmez kesinlikle videodaki gibi değil renkler çok canlı çok hoş. iphone 4 kullanan birisi olarak diyorum bunu. özellikle bravia engine dediğimiz, yani resimlerde ve videolarda renkelerin daha canlı gösterilmesi olayı bizzat kendi denememle söylüyorum ki çok hoş olmuş. lan ben böyle güzel renkler görmedim lan hayatımda.

adam biraz indirim yapsa, 1500 den 1300 e düşse telefonum bu olacaktı. lakin türkcell in 999tl lik iphone 4 kampanyasını kaçırmayayım dedim. ve kendi kaydı düşen iphone 4 üm ün yerine yine iphone 4 almak zorunda kaldım. hoş, aldığım iphone 4 ün, yani sıfır kutudan yeni çıkma, türkcell malı olan cihazın köşesinde ciddi biçimde ölü piksel vakası vardı. verdim cihazı 3 gün bekliycez yenisi için...

bu uzun ve ibretlik hikayeden çıkarılacak dersler nedir?

1-xperia z güzel, ama pahalı. o ekrana laf etmek saçma.
2-kesinlikle ama kesinlikle "yurtdışı ama kaydı var abi, kesinlikle düşmez yemin billah" diyen şerefsizlerden mal almayın. düşer o kayıt. çöp olur mis gibi telefonunuz. kayıtların hepsi düşüyor bu ara.
3-türkcell tim den bile alınsa, sıfır bile alınsa problemli olabiliyor.
4-1000 tl sayıp yine telefonsuz mal gibi kalabiliyorsunuz.