bugün

4 nisan 2013 fenerbahçe ss lazio maçı

fenerbahçe beklenenin çok çok üzerinde bir organizasyonla oynadı.her oyuncu ortalama performansının üstüne çıktı.oyuna sonradan girenler bile çok iyiydi.

lazio 1.sınıf bir takım.hucumda etkililer hernanes,candreva lulic filan çok iyi oyuncular.ama takım savunmalarında zaafları var. bu nedenle de fenerbahçeye karşı geride fazla açık vermemek için avrupa kupalarındaki genel mantık olan kontrollü futbolu yeğelediler.

lazio bu anlayışla oynayınca zaten fenerbahçenin de avrupadaki felsefesi bu şekilde olduğundan maçın az gollü olacağı daha ilk 10-15 dakikada belli olmuştu.

rakibin 10 kişi kalması maçın kırılma anıydı.lazio doğal olarak iyice geriye gömüldü.o andan sonra fenerbahçe 3.bölgede çok üretken olamasada uzaktan çekilen etkili şutlar vardı.marchetti de gerçekten iyi toplar çıkardı.

penaltı fenerbahçeye hem üstünlüğü getirdi hem de o andan sonra moral motivasyonu da arttırdı.penaltı pozisyonu biraz flu bir pozisyon.o el hemde niye havada diyorsun sonuçta laziolu futbolcu havayada sıçramadı.ama top canerin kafasından adamın eline gidiyor.direkt bir elle oynama yok.çizgi hakeminin uyarısı baş hakemin buna uyması fenerbahçenin ne ligde ne avrupada pek de karşılaşmadığı bir şans anı oldu.

netice itibariyle son dakikalarda 2.golün gelmesi de turun kapısını araladı. fenerbahçe bu akşam müthiş bir iş yapmıştır.zira kadro kalitesi yüksek bir ekibi yendi ve aslında turun favorisi de lazioydu.tabi bitmiş bir durum yok.rövanşta da bu avatanjı iyi değerlendirmek gerekiyor.

tüm fenerbahçeli futbolcuları ve teknik ekibi tebrik ederim.belirttiğim üzere zor bir rakibi geçmeyi başardılar ve üst düzey avrupa kupası maçlarında oynanması gerektiği gibi oynadılar.dilerim yarı finale yükselir ve hatta amsterdama kadar gider bu yolculuk.