bugün

uludağ sözlük ün ekşi sözlük e bin bastığı gerçeği

türkiye'deki çoğunluk hangi sözlükte takılıyorsa onun daha kaliteli olduğunu bize göstermiş önerme. ulan böyle bir mantık olabilir mi? uludağ sözlüğe daha çok kişi girmiş diyerek 1999'dan beri varolan bir sözlüğü itin götüne sokma çabası nedir allah aşkına, illa sizin olduğunuz ortam en iyisi olacak dimi? zaten kesin sizin okulunuz da en iyisidir, tuttuğunuz takım da... bu insanların böyle bir özelliği içlerinde oldukları her şeyi kendilerini rahatlatmak için en iyi zannediyorlar ancak hayatın da bir realitesi var.

ekşi sözlükte çok fazla pkk sempatizanı olduğu doğrudur ama ne olursa olsun ekşi sözlükte bilgi vardır ve bilgi aşağılanmaz; uludağ sözlükte sadece bilgi içerikli entry girerseniz mutlaka eksileniyor. bunun dışında sözlük formatı gereği bir sözlükte her tip insan olması gerektiğine inanıyorum; ekşi sözlüktekiler her şeyi eleştiriyor olabilirler ama hangi başlık olursa olsun mutlaka kendi görüşünüzde girilmiş bir entry bulursunuz; uludağ sözlükte insanlar karşıt görüşlerin başlıklarını trol saçmalığı olmadığı sürece okumuyorlar hatta yalnız karşıt görüşlerin yazılarını değil uzun olan hiç bir yazıyı okumuyorlar muhtemelen bu yazıyı bile bu sözlükte yazar olan toplasan 10 kişi okumayacak; okuyup aksini düşünen arkadaşlar lütfen eksilesinler bu entry i 10 kişi eksilerse haklı olduklarını ispatlamış olurlar hem. bu sözlükte gördüğüm en büyük sorun da bu zaten beğenilme kaygısıyla entry girilmesi; millet, entrylerinin iyi oy almasına o kadar çok odaklanmış ki kendi yazacağı şeyleri düşünmekten yazmayacakları başlıklara tıklamıyorlar bile. yazdıkları başlıktaki diğer entry leri de okumuyorlar böylece aynı görüşler alt alta tekrarlanmış oluyor.

bu entry i madem beğenmiyorsun yazma ulan kafasındaki arkadaşlara "biz daha iyi sözlüğüz çünkü türkiye'de daha çok kişi bizi okuyormuş" manifestosunu bir adım ileriye taşıyıp "herkes akp ye oy veriyorsa vardır bir bildikleri" diyerek akp ye oy vermelerini önererek bitiriyorum; daha özgür, daha çok bilgi paylaşılan ve daha farklı seslerin olduğu sözlükler dileğiyle...