bugün

en büyük devrimci hz muhammed dir

ateistlerin ve kemalistlerin olaya at gözlükleriyle bakmayıp, hz. muhammed'in büyük bir devrimci olduğunu ama en büyük olup olmadığının tartışılabileceğini kabul etmesi gereken durumdur.

devrimcinin sözlük anlamına bakalım.
devrim : belli bir alanda hızlı, köklü ve nitelikli değişiklik.

şimdi bazı troller hz. muhammed'e en büyük devrimcilerden denildiğinde mustafa kemal atatürk'e laf atıyoruz gibi sataşacaklar. Öncelikle söylemeliyim ki Mustafa kemal çok büyük bir devrimcidir ve tarihte örnek alınacak önderlerden biridir. bu vatan evlatları ona çok şey borçludur. ama iş devrim konusuna gelince ancak hz. muhammed kadar büyük bir devrimcidir.

bulunduğu döneme baktığımızda kız çocuklarının gömüldüğü, kadınların bir mal gibi görüldüğünü, insanların ne derece cahil olduğunu göreceğiz. hz. muhammed bunları olabildiğince aza indirmiş kadına hak ettiği değeri tam olarak verilmesini sağlayamasa da değer katmıştır. herkesin kölelik kavramını sonuna kadar kabul ettiği bir toplumda herkes kardeştir diyebilmiştir.

Sonuç olarak hz. muhammed bir çok hızlı,köklü ve nitelikli değişiklikte bulunmuştur ve aralarında mustafa kemal atatürk'ün de bulunduğu en büyük devrimciler grubunda yer alır.