bugün

akbank kral kobi reklamı

reklamdan ve reklamın amacından zerre kadar anlamamanın verdiği tecrübeyle "ulan ne biçim reklam böyle adamlar rap yapıyo göbek atıyo" gibi yorumlara hedef olan amacına ulaşmış reklam.

şimdi o reklamı yapan ajans bacak bacak üstüne oturmuş ne kadar güzel bir iş çıkardığını düşünürken, millet de habire kötülesin dursun. adamlar yapmışlar.

medya da, ekşi sözlük de ve diğer organlarda reklamla ilgili yorumlara baktım ve aslında ülkemizde neden yaratıcı reklamın pek az olduğunu anladım. bu ülkede dikkat çekmek ve prim yapmak için en güzel, en kolay yol "sıradışı" kisvesi altında abuk subuk bi takım fiiliyatlarda bulunmak. bunun en büyük örneği ajdar'dır. sanırım bu reklamı yapan ajans da türk halkındaki düşük zeka seviyesinin farkında olacak ki oyunu kurallarına göre oynamış.

şimdi bu kendini zeki sanan ve "en kallavisinden sinema reklam eleştirmeni" modundaki kasıntı tipler reklamın işleyişini eleştiredursun adamlar "saçmalamanın yaratıcılığı"nda sınır tanımamaya devam ediyor. gelen eleştirilerin başını "hiç ödeme şekli, ödeme faizi kobiden olur mu efendi kimi kandırıyorsunuz!" gibi yorumlar çekiyor. e be arkadaşım sen bunu düşünüyorsunda evinde, işyerinde oturan adam bunu düşünemiyor mu? amaç o adamı o bankayla bir şekilde muhatap etmek. sende utanmasan reklamın teknik alt yapısını eleştireceksin.