bugün

osuruk gibi reklam. yarın ilk iş akbank hesabımı kapatıyorum. kimlerle çalışıyormuşuz da haberimiz yokmuş. ben işimde ciddiyet isterim arkadaş. demek ki bu yavşolar iki dakka başıboş bıraksan böyle oluyormuş. yarın bankada kafamın üstünde dönme hareketi yaparak protesto edeceğim bu reklamı.
kellik felli kobi adamların, torun torba sahibi kobi teyzelerin, hanım hanımcık kobi bayanların ve ağır oturaklı kobi beylerin kredi uğruna rezil olduklarının işareti reklam. ajda pekkan'ın "sen iste herşey çok güzel olur" parçası ile zavallı kobiler çoştururlmaya zorlanıyor. eh neymiş; vade kobiye göre, ödeme kobiye göre, ödeme miktarı kobiye göre...
Reklama bu kadar para vereceklerine alınan masrafları vesaireyi düşürseler daha fazla müşteri çekerler.
(bkz: rahatsizlik veren seyler)
iyi bir düşüncedir. insanın bizzat çalıştığı müşteri temsilcisini ekranda görmesi hoş bir şey olmalı...
çılgın dershane film müziğindeki afacan rapçinin sesini duydum reklamda adeta kabus dedim gelemedim kendime uzun süre , izledikçe dağılıyorum.
akbank ın küçük ve orta gelirli işletmeler için, 'banka eğlenme yeri değildir' diyen rakiplerine nispet yaparcasına yarattığı diğer reklamları kadar olağanüstü tanıtım filmidir.
reklamdan ve reklamın amacından zerre kadar anlamamanın verdiği tecrübeyle "ulan ne biçim reklam böyle adamlar rap yapıyo göbek atıyo" gibi yorumlara hedef olan amacına ulaşmış reklam.

şimdi o reklamı yapan ajans bacak bacak üstüne oturmuş ne kadar güzel bir iş çıkardığını düşünürken, millet de habire kötülesin dursun. adamlar yapmışlar.

medya da, ekşi sözlük de ve diğer organlarda reklamla ilgili yorumlara baktım ve aslında ülkemizde neden yaratıcı reklamın pek az olduğunu anladım. bu ülkede dikkat çekmek ve prim yapmak için en güzel, en kolay yol "sıradışı" kisvesi altında abuk subuk bi takım fiiliyatlarda bulunmak. bunun en büyük örneği ajdar'dır. sanırım bu reklamı yapan ajans da türk halkındaki düşük zeka seviyesinin farkında olacak ki oyunu kurallarına göre oynamış.

şimdi bu kendini zeki sanan ve "en kallavisinden sinema reklam eleştirmeni" modundaki kasıntı tipler reklamın işleyişini eleştiredursun adamlar "saçmalamanın yaratıcılığı"nda sınır tanımamaya devam ediyor. gelen eleştirilerin başını "hiç ödeme şekli, ödeme faizi kobiden olur mu efendi kimi kandırıyorsunuz!" gibi yorumlar çekiyor. e be arkadaşım sen bunu düşünüyorsunda evinde, işyerinde oturan adam bunu düşünemiyor mu? amaç o adamı o bankayla bir şekilde muhatap etmek. sende utanmasan reklamın teknik alt yapısını eleştireceksin.
zaten 1 ocak 2008 tarihinden itibaren bankacılık sektöründe uygulanmaya başlanacak olan basel 2 kriterleri (bkz: basel ii) sanki kendileri tarafından geliştirilmiş bi sistemmiş gibi adı anılan kriterleri kral kobi olarak adlandırarak insanlara yeni bi icraat yaptıklarını yutturmalarını içeren reklam filmi .
'dikkat çekelim de nasıl olursa olsun' mantığıyla yapılmış gibi duran reklam. maksat buysa, dikkat çekti gibi görünüyor. ciddiyetsiz evet, ama mühim olan bankaya gittiğinizde karşılaşacağınız ciddiyet. bu da muhakkak ki vardır orda. güle oynaya beş kuruş vermez banka...

ama, kobi adamlarına uygun mu? değil gibi. uygun da olabilir. zira bu kobi adamlarının çok çizgi üstü zevkleri olduğu söylenemez. kutlama olarak dansöz oynatan adamlardan bahsediyoruz. bir de, adamların gururunu okşuyor reklam. 'yalarız abi' demedikleri kalıyor bir tek.

bu kadar savunmuşum gibi oldu reklamı filan ama, ben o reklamda emeği geçenlerden biri olsam, eş dost arasında bunu belli edemezdim. çoluğuma çocuğuma söylemezdim...
neymiş bankacılar robot değilmiş onlarda eğlenir onlarda çoşarlarmış. bir banka için ciddiyet tabiki iyidir ama biraz da rahatlamak gerekir be sözlük.
Kral sensin kobi
istersen olur tabi
Ödeme planını kendin yap,kendin seç vadeni
Şeklinde devam eden Dr.Fuchs'un seslendirdiği Akbank reklamı.Harbiden kulağa hoş geliyor.
üniversite yıllarında hızlı clubber oldukları anlaşılan abi ve ablaların başrollerini paylaştığı reklam.
akbank bankası çalısamnları ıle olusturulan hos bır reklam fılmı.insana bankacı mı olsaydım acaba diye düşündüren bir reklam. *
içinde rapçi dr. fuchs'u görünce şaşırdığım reklam. ne zaman askerden gelmiş de reklamda oynamış. hızlı cocuk senii.
dans ve ritm arasında senkron kayması bulunan reklam. bariz şekilde ritm kaçırıyorlar ya da montajı öyle yapılmış ya da akbank çalışanlarında ritm kulağı denen şey yok. ayrıca reklam çok sinir bozucu. bir de o en önde elektro gitar çalan adam madem bu kadar iyi çalıyor neden akbankta çalışıyor.. onun yerinde olsam direk müzik piyasasına atılırım.. baştan sona tırt bir reklam yani..
ajda pekkan'ın, 2003 tarihli, sen iste şarksının sözlerini değiştirirerek reklam müziği olarak kullanmışlardır bu reklamda.
bir önceki reklamı düşünüldüğünde akbank ın sıçtığının resmidir. bir başka banka * çalışanlarını göstererek reklam yapmıştı, ama bu kadar iğrenç değildi. adamlar 2li 3 lü kanon yapıp "patron, patron" diyorlardı. görünen o ki, bu bankaya özenen akbank, "daha çok kişi oynatalım, para sel olup aksın" demiş. yani, aslına bakıldığında ucuz bir reklam da değil, o kadar sahne yeteneği olmayan kişiyi organize edip sağa sola sallandırmak yüce bir sabır ve uzun bir film şeridi istiyor. ama sonuç olarak, olmamış akbank olmamış.
(bkz: akbankın reklam için eleman alması)
(bkz: akbank senfoni orkestrası)
(bkz: grup akbank)
fuchs un reklama tat verdiği akbank ın reklam filmi.
yerlerinde duramayan zıpır zıpır miy ler, eski moda bir müzik, takım elbiseli tipler filan tam olmuş dedirten reklam. allahtan sonda fuchs giriyor da ortam biraz hareketleniyor. reklamda fena da durmamış hani, ilerde bir reklam da ben çektirirsem hazır ol fuchs *
kral (çıplak) kobi reklamı.
miy ne la? dedirten rezalet reklam...
- selam ben miy' inizim.
- neyim?
- miy miy miy...

bir de ortada bir yerlerde jamaica aksanlı türk rapçi vardır. o bitirir.
herkese farklı telden akort yapılmış cinsten dedirten, metrekareye 5 tane çılgınımsı * miy in düştüğü reklamımsu video.
fuchs in son anda "kral kobbiiieaaa" dedigi reklamdir.
çeşitli eleştirmenler tarafından * kobi dalkavukluğu * olarak değerlendirilen hede.
güncel Önemli Başlıklar