bugün

pro ana

merhaba sevgili sozluk yazarlari sizleri pro ana ile tanistirmak isterim. hastaligi tanidiginiza eminim ama bir cogunuz neden bir kisi kendine bunlari yapar bilmiyordur. bu entrym de bunlari aciklamak isterim.
tam adi pro anarexia nervosa. pro onun latincede "onun icin" demek icin kullanilir. anorexia nervosa halk arasi bir manken hastaligidir ama sadece onlarda gozukmez. kizlarda yogun olmak uzere erkeklerde de görüne bilir. simdi gel gelelim böyle bir basligi neden acmis olmama. internette benim gibi cok gezen bir insanin boyle seyler ile karsilasma olasiligi cok yuksekdir. adini vermek istemedigim bir cok blogg userlari pro ana blogglari kullanmaktadir. peki bi pro ana blogg'u nelerden olusur.
1. 10 altin kural
2. diyet cesitleri
3. pro ana yasam tarzidir gibi sacma bise
4. thinkspot
peki bu sayfalarda neler donuyor? oncelikle genellikle bi hasta kizimiz vardi ve anorexia nervosa olmustur. tabi bu kizimiz hasta oldugunu kabul etmek istemez ve bunun bir yasam tarzi oldugunu savunur. orada burada ne guzel kilo verdigini konusur. tabi cevresinden yeterli ilgi alamayan hastamiz sanal alemde blogg acar ve orada ne harika bir yasam tarzina ( bizler icin hastalik) sahip oldugunu anlatir ve ustune baskalarini da buna tesvik eder. ne yazik ki bu sekilde bir cok kiz ve nadir olsada erkek daha bu hastaliga bulasir.
simdi soracaksiniz yahu kizin sayiflamak istemesi neden bukadar kotu? cevap kizin zayiflamak istemesi degil bunu bagimlilik haline getirmesi kotu. ki bu hastalikta olan insanlar eger yaptiklarindan vazgecmeseler ölürler. her hastalik gibi bunun da yan etkileri vardir bir kac tanesini saymak isterim.
1. sac dokulmesi. yeterli beslenmedikleri icin avuc avuc saclari dokulur.
2. tirnak kirilmasi hatta tamamen düsmesi.
3. dişlerin cürüyüp dökülmesi.
4. idrar tutamamak.
5. sürekli huzursuz olmak aglamak.
6. yaz kis üsümek. yazin kazak giyilse dahi üsümek.
7. kalp ritim bozuklulugu.
8. en ufak bi zorlamada kirilan kemikler
9. ilerleyen yaslarda ortaya cikacak olan kemik erimesi.
ne yazik ki hastamiz bu hastaligindan kurtulsada bazi yan etkileri ebediyete kadar yaninda tasiyacaktir.
hersey anlasildi ama bir insan neden kendine böyle bir sey mi yapar diyorsun? bunun da cevabi basit. senin benim yuzunden. hic bi insan keyfinden kendini ölüme sürüklemez. simdi ama biz neden sebeb oluyoruz boyle bir hastaliga dusundun mu? dusunduysen anlatayim.
zaten belli ki bu kizin ruhsal sorunlari var bunalimda. birde dusunelim ki hem ev hem okul hem is heryerde buyuk bi stressi var ve bu isin icinden nasil cikacagini bilmiyor. kizimiz birde aile tarafindan baski goruyorsa daha kotu olur durumu. cagre ariyor, ariyor, ariyor ama bir cagre bulamiyor. bunca isin icinde kendine bakmaya zaman bulamiyor. her aynaya baktiginda kendini daha da kotu ve igrenc bir sekilde hisseder.
ve simdi burada senin benim rolumuz icine girer. hadi sen alinma ben kendi adima konusayim. ben adini kezban verelim bu kizin cunki eminim bu ismi verirdik hepimiz hasta olmadan once bu kiza. bu kezbanin biraz fazla kilolari vardir, biraz da bakimsizdir. ben bu kiza orada burada nekadar igrenc bir yaratik oldugunu, yasamasi icin bir neden olmadigini hem sanal hemde reel yoldan belli ediyorum. sadece ben degil benim gibi yuzlerce kisi. bu kiz her gun ayni hakarete her yoldan maruz kalir. en basitinden sozluklere girse kendi hakkinda bir cok sey okur ve daha da cagresiz duser. adim adim bu hastaligin kapisina yaklasir ve ona bir kurtarici gibi sarilir.
peki o insan bunu hak ediyor mu? gercekten senin benim yuzumden berbat bir sekilde ölmeyi hak ediyor mu? biz onu elestiriyoruz peki biz cok mu kusursuzuz? hakkimiz var dimi baskalarinin hayati ile oynamaya, onlari cagresiz birakip ucuruma suruklemeye. biz superiz aferim devam bize. sizin bazilariniz davayi cakmasada bu bi cesit mobbing dir. sonra bu gibi insanlar okulda katliam duzenledi mi hep butun sucu onlara atariz. en buyuk sucun bizde oldugu halde. onu hic dinlemedik,insan yerine koymadik,her sekilde asagiladik ve sonunda bir sey oldu mu tum sucu onun uzerine yiktik. biz hep melektik.
hepinizden tek ricam mobbing'in her sekline karsi duyarli olmaniz ve suraya bir sey yazmadan once elinizi vicdaniniza koymaniz.
iyi gunler.
© copyright 2005 - 2026