bugün

sırrı süreyya önder

radikal gazetesinde yazdığı yazılarla, katıldığı tartışma programlarında şivesi, doğal sempatisi, olaylara umut dolu gözlerle bakıp değerlendirmeleriyle, sosyalist olduğunu vurgulamasıyla benimde dikkatimi çekmiş ve gönlümü kazanmış bir adam...dı benim için.
evet adamdı eskiden sırrı, benim gözümde artık değil. olmazda. söylediğine göre türkmen kökenliymiş anne babası. biliyorsunuz bdp nin bağımsız seçilmiş milletvekili oluyor kendisi.
peki ama türkmen kökenli biri neden pekeke nin siyasi kanadı olan bir partiden aday olup milletvekili seçilmek ister noktasında ve nedenleri üzerinde kafa yorma taraftarıyım.
neden bence basit; bakın efendim bir türk aydını, kürtlerin yaşadığı acılara destek olup yanında duruyor düşüncesinin halk içinde yer bulması gerektiği bir çeşit empoze, acıtasyonlamaca, jakobenistlik.
şimdi sırrı kardeş bir kere türkünü kürdünü bilmem ama bu toprakların evlatları yeri geldiğinde ezilenlerin yanındadır. tarihte örneklerine bakabilirsin. bir kaç cevabı içinde soru sorulması gerekirse eğer

1- kürtlerin yanındasın eyvallah lafım yok, üstelik bir türkmen olarak. her programda hapislerde yattım, işkence gördüm, yok efendim sosyalistim falan filan buna da okey, söyler misin kerkük ve musul da türkmenleri katlediyolarlar evleri basılıyor tecavüze uğruyor ve yerleşim yerlerinden asimile ediliyorlar ! yapanlarda belli ! neden tek kelime konuşmuyorsun türkmen kardeşim benim... ?

2- taksimde sen gazetelere poz verirken sivillere, otobüslere, dükkanlara, her türlü kamu malına molotof atan sana göre demokratlara, bir sosyalist olarak neden katıldığın canlı yayınlarda bir kınama bir uyarı yapmıyorsun ? !...üstelik aynı gün maraş da bir askerimiz şehit oldu neden bir baş sağlığı bile dilemedin ? küçük bir kızı vardı o askerin sırrı ? şuan babasız !

3- ufuk uras bdp safına katılmıştı ben ondanda bir slogan, bir duruş beklemiştim ama nerede, neyse söyler misin bize, bdp ve sen ne derece birleşiyorsunuz ? sizi birleştirici kılan onların safına geçmeni sağlayan durumlar nelerdir. kürtler ezilmişse diyarbakır da işkence görmüşse bir türkmen olarak türkler'in de işkence görmediğini herhalde söyleyemezsin.
diyarbakır da batmanda bitliste halk yoksul da, çorumda, nevşehir de, yozgat da halk çokmu zengin ?. sosyalist sırrı kardeş, nerede bu işin emek ve sermaye arasındaki hak arayışı ? kürtlerle türkler farklı şartlarda mı çalışıyorlar ? anadolu da max ücret, doğuda asgari ücret mi vardır ? en önemlisi nerede bu işin barış formülü.

4- sürekli ağzından bölgesel bir ayrım ve etnik köken duymaktayız. ? fakat sosyalistsin halkların kardeşliğinden bahsediyorsun, aynı zaman da pkeke liderine sayın diyorsun ? bunu biraz daha açıklaya bilir misin tanrı aşkına ?

bunlar özerk demokratik terör örgütünden esinlendiğin zırvaların çerçevesinde, cevabı gözümüzün önünde olduğu ama gene de sorduğum basit sorulardı, şimdi gelelim senin hakkında net düşüncelerime...
bir kere sosyalist falan değilsin olamazsın.
çünkü sosyalist "adam" yolda yürüyen, her şeyden habersiz bir kadının sebepsiz yere bacağını kopartan, karakolları basıp yirmi yaşındaki çocukları sırtlarından vuran, binlerce insanı alçakça şerefsizce öldüren, 17 yaşındaki bir kızın molotofla yanmasına neden olan, terör örgütü pkk tarafından desteklenen partiden seçilen ve bununla gurur duyan, kişi değildir.
dolayısıyla eskiden adam olduğunu sandığım adam. demokratın hası imiş, sosyalistmiş, ezilmişin sesiymiş, çok şeker bıyıkları varmış, harika konuşuyormuş...! siyasete bulaşırken hangi akılla bulaştı isen o akılda vicdanda, demokraside sende kalsın dediğim şahıstır.