bugün

allah a inanmadığı halde kötülük yapmayan ateist

anlatım bozukluğu içeren tespit. öncelikle allaha inanmayan ateist tanımlamasını yapan kardeşimizin kaç yaşında olduğunu merak ediyoruz. konuya gelirsek, kötülük yapmak ya da iyi olmak herhangi bir ideolojinin tekelinde değil, bunu bi sokun şu kalın kafanıza. dünyanın amına koyanlar hep, kendini dindar olarak tanımlayanlardı. binlerce yıllık insanlık tarihinde birkaç ateist sayabiliriz kötü diye tanımlanacak. stalin(hemen herkes hemfikirdir), mao zedung(herkes katılmayabilir), pol pot(çoğunluk kabul eder), mustafa kemal atatürk(ateist olduğu konusu muğlaktır-herkes katılmayabilir), napoleon bonaparte(birçok insan katılmaz). aklıma başka da gelmedi. şimdi bir de dindar 'kötü'leri sayalım. yok saymayalım. zira ne sözlük yeter bu listeye ne de benim parmaklarımın gücü.

ateistleri, çocuk masallarındaki canavarlar olarak değerlendirmeyi bırakın artık. zira çocukça bir
zeka buna meyillidir. bizim de iki gözümüz iki kulağımız var. bizim de değer yargılarımız aile hayatımız var. bizim de komplekslerimiz eksikliklerimiz var.

ha genelleme yapılacak tek eleştirilebilir noktamız ukalalığımız olabilir. ona da yapacak bir şey yok. sen de bil sen de yap.