bugün

tüm erkekler sapıktır genellemesi

yanlış bir genellemedir. işin aslı sapıklık kavramını da çok doğru değerlendiriyor sayılmayız. sapkınlık, toplumca ve bir takım etik değerlerce kabul görmüş, normalleştirilmiş davranış kalıplarının dışında olan eylemlerin bütünü olarak kabaca tanımlanabilir. yani esasen kesin net bir sapkınlık tanımı yapmamız çok mümkün değil. cinsel suçların hepsini bu kategoride değerlendirebiliriz dersek daha doğru bir tanımlama gibi geliyor.

erkekler sapıktır söylemine gelince; bu zihniyetin oluşması yine gelip cinsel tabularımıza dayanıyor. seks suç, günah, kötü, pis algısı işleniyor algımıza. toplumsal cinsiyet rollerine göre seks konusunda erkeklerin kadınlardan daha fazla seksle ilgili görünmesi, bu konuda açık olması dolayısıyla erkeklerin bu tür yaftalarla karşılaşması mümkün. seks, sadece erkeğin ihtiyacı ya da hakkı gibi algılandığı sürece kadının kendi bedenini red etmesi bastırması sonucunda tepki olarak erkeğin kendisine yaklaşımını bu şekilde suçlayabiliyor öyle algılayabiliyor.

sapıklık en kolay kullandığımız yaftalama biçimi ve çoğunlukla tamamen subjektif değerlendirmemize dayanıyor. kimine göre oral seks, kimine göre anal seks, bazıları için fetişler, kimisi için ise misyoner pozisyonu dışında yapılan seks bile sapıklık olarak algılanabiliyor.