bugün

akp nin 60 yolsuzluk dosyası

--spoiler--
2-ISTANBUL BÜYÜKSEHIR BELEDIYESI ARAÇ SIGORTA IHALESI
Istanbul Büyüksehir Belediyesi, agir tasitlar için, sigorta ihalesi açiyor. Bu ihale, 197 milyar lira ile AKP Istanbul Milletvekili Alaattin Büyükkaya'nin, önceden ortagi oldugu Büyükkaya Sigorta Aracilik A.S'ye veriliyor
--spoiler--

http://www.milliyet.com.t.../02/03/ekonomi/eko02.html adresten okunabileceği gibi ama ben yine de bir copy paste yapayım.

3 şubat 2005

"istanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ağır taşıtlar için açtığı sigorta ihalesini Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) istanbul Milletvekili Alaattin Büyükkaya'nın ortağı olduğu Büyükkaya Sigortacılık kazandı. ihale şartlarının oluşmaması nedeniyle ikinci kez yapılan ve ilkine yedi, son yapılana ise üç sigorta şirketi acentasının katıldığı ihaleyi, 190 milyar lira ile en düşük teklifi veren Büyükkaya Sigorta Aracılık aldı."

aynı yazıdan bir başka paragraf;

"Milletvekili Alaattin Büyükkaya ise şirketin işleri ile hiç bir ilgisi olmadığını söyledi. 28 Aralık 2004 tarihli Ticaret Sicil gazetesindeki bilgilere göre, Alaattin ve Necati Büyükkaya, sigorta şirketinin hisselerini 20 Aralık 2004 tarihinde devraldılar. Büyükkaya kardeşlerin Muzaffer Gürsoy ile Hilal Büyükkaya'nın hisselerini devraldığı belirtiliyor."

eveeet. görünen o ki iddia doğru. 2004 yılı son ayı içinde alaattin ve necati büyükkaya kardeşler bu şirkete ortak olmuşlar.

ayrıca her sene yapılan bir ihalenin kayıtlarının olmamasını bırakın savunmayı düşünmek bile hukuk devletine saygısızlık. ama işte batınca çıkmak için manipülasyon gerekir. bu içerden olursa insder dışardan outsider, 3. bir kişi olursa trippie diye adlandırılır(spk ya göre)

efenim sonuç olarak biri gitti kaldı 59.
güncel Önemli Başlıklar