bugün

imam hatip liseleri ve genclik

bilimsel ve hümanist düşünceden yoksun, dogmatik bilgiler ışığında taassupları ölçüsünde yetişen bir nesil yetiştiren okullar ve "gençlik" dedikleri insan ziyanlığı.
bu liselerin tek amacı basitçe "imam" yetiştirmektir. buralarda okuyan insanlardan da daha fazlasını beklemek ne yazık kı saflık olacaktır. bugün devlet kadrolarında belli makamlara gelenlerinin yaptıkları icraatlar ve verdikleri demeçler ortadayken bu gençliği "türkiye'nin geleceği" şeklinde lanse etmek saçmalamaktan öteye gidemez.
her türlü ahlaksızlığı yaparak geldikleri makamlarda daha çocuk yaştaki lise öğrencilerine "namussuz" damgası vurmaya çalışan bu zavallılar, kendi bacılarıyla evlenen insanları, 8-9 yaşındaki kızları nikahlayan adileri ise savunmaya kalkarak kendi namussuzluklarını yüze vurmaktadırlar.
hiç tanımadıkları insanların ahlakına, namusuna sövüp türlü rezillikler ederken kapalı kapılar ardında vakıflarında ahlaksızlığın alasını yapan insanları içlerinde barındırırlar.
kendilerince oluşturdukları bir "milli değer" ve "örf adet" kavram silsileleri mevcuttur, halkın büyük kısmının sahiplenmeyeceği arap geleneklerini kendi insanlarına çamur gibi sıvamaya kalkarken, türk insanının yıllar yılı sahip olduğu milli değelere, milli simge ve geleneklere hakaret etmekten kendilerini alamazlar.
hayatları, birbirlerine bağlı koloni şeklinde yaşayarak ve türeyerek geçer. birbirlerini kamu ihalelerinden, özel ticari münasebetlere kadar "her yol mübah" anlayışıyla desteklerler.
paçavra değeri taşımayan gazete ve mecmualar ellerinden düşmez. az çok yardımcı oldukları insanı bu yayınları cebren almaya, abone olmaya sürüklerler.
belli başlı fakültelere girişleri yasaktır ama bunların doktor olamayacağı anlamına gelmez. bazıları lisede öğrendikleri üç beş duayı hacı-hoca muhabbetleriyle hasta iyileştirme adı altında ticarete döker, inanç ticaretiyle yakaladıkları dişileri de allah rızası için üflemekten çekinmezler.
kadrolaşmayı pek severler ancak halkın iradesiyle düzenlenen kuralları yasaları takmazlar, o derece saygı duyarlar yaşadıkları topluma. bakanlık koridorlarına seccade yayıp kadınları dışarı çıkarmak imandan gelir, helaldir.
bilimsel gelişme ve araştırma kültürü yeni yeni meal ve tefsir çalışmaları yapmaktan ibarettir. 1000 küsür sene önceki kutsal kitabı yorumlar da yorumlarlar. bazıları nümerikten parayı vurmak için kuran'da geçen rakamlardan anlam çıkarmaya çalışır. eğer tutmazsa o rakamlarla toto oynamazlar, milli piyango haramdır.
iyiyi kötüyü, haramı helali onlar belirler. nalıncı keseri kendine yontar, kendileri kan parası verip temizlenir, başkaının yediğine içtiğine haram derler.
her yerde olmak isterler. herkes onlara benzemeli, onlar gibi olmalıdır. hristiyan batı şeytan, demokrasi deccal rejimidir. recm cezası güzeldir, kısasa kısas olmalı, hırsızlık yapanın kolu kesilmelidir.
türkçe konuşmayı sevmezler. ingilizce bilenleri amerikan uşağı ilan eder, konuşmalarının yarısını arapça kelimelerle inşa ederler. aksanlarını arap aksanına benzetmek için kasarlar, olmazsa olmazdır arap gırtlağı.
paralıdırlar...finansal kaynakları, medyaları, bankaları (tövbe finans kurumları), holdingleri boldur. eşinin başı açıksa çalışamazsın buralarda, günde 5 vakit ibadet etmen para etmez. gösteriş olmalıdır, başlar sıkılmalı saçlar sarılmalıdır.
saygı beklerler. kendilerinden olan herkes mağdurdur. 10 yaşında bale yapan minik kızlar namussuz kevaşedir, bacakları görünen dişiler saygıyı haketmezler.
inançlarını bile araştırmaktan uzaktırlar, ne verilirse onu alırlar. binlerce yorumu olan, hadisi olan, meali, tefsiri, yorumu olan din için tek yol belirleyebililer. asıl olan kurandır ama onun adamı çevirdiyse ve yorumladıysa. hz.muhammed'in gerçek yaşamını kabullenemezler, hazımsız olurlar, peygamberin türkler hakkındaki sözleri uydurma, kendi evlatlığı ile evlenmiş olması hurafedir.
islam'ın gönül dini olduğunu, türk'lerin isteyerek gönül rızası ile islamiyeti seçtiğini düşünürler. horasan'da derelere akıtılan kanlar ve kanların çevirdiği değirmende yapılıp halifenin yemesi için arabistan'a gönderilen ekmekleri bilmezler. kendi tarihlerinden bihaber yaşarlar.
kendilerini satanı severler. libya'lara gidip kendi ülkeleri şikayet eder, diktatör çadırında tüm milli değerlerine küfür edilirken usulca dinlerler.
altın güzeldir, sarıdır. toplanan paralar altına çevrilip gavur bankalarında saklanır. gavura sırt dayanabilir, kendi milletinden bile yeğdir.

daha söylenecek yazılacak pek çok şeyin sahibidir imam hatipler ve yetiştirdiği yoz gençlik hakkında, anlamayı bilene...