işsiz olmanın kötü yanları

işsiz insanların çektiği sıkıntılardır.

Monotonluğun kitabını yazarsanız. Hayat git gide anlamsızlaşır. Sizin için her gün pazardır. Pazarlar bile değerini yitirir. Uyku bozukluğu yaşarsınız. Yarın yapacağınız bir iş olmadığı için, uykunun da bir anlamı yoktur. Sürekli iş ilanlarına bakmaktan sıyıracak hale gelirsiniz. Etrafınızdaki insanların size vasıfsız biriymiş gibi baktıklarını, öyle düşündüklerini hissedersiniz. Eskiden evde yaptığınızda sizi mutlu eden şeyler, artık sıradanlaşır. Anlamsızlaşır. hayatınızda iyi giden hiç bir şey olmadığı hissine kapılırsınız.

Havanın kapalı olması, açık olması, karlı olması, yağmurlu olması sizin için hiç bir şey ifade etmez. Dışarıda hayat akıp giderken, siz sadece izlersiniz. Olur ya uzun zamandır işsizseniz hatta yaşadığınızı bile unutur, kendi varlığınızdan şüphe edersiniz.

Sisteme küfür eder, iş bulamadığınız için mesleğinizden iğrenir, sanki çok yaşıyorsunuz gibi ölsem de kurtulsam derseniz. Çok fazla vaktiniz olduğunu için ve psikolojik olarak çöktünüz için sürekli eski kötü anılarınızı düşünür, kötü giden psikolojinizi iyice içinden çıkılmaz hale sokarsınız.

Berbattır işsizlik, çekilesi dert değildir.