bugün

16 aralık 2012 galatasaray fenerbahçe maçı

galatasaray ın ortada olan oyunun ibresini, mental hakimiyeti ile kendi lehine çevirdiği maçtır.

1 motivasyon olarak bir hayli önde gördüğüm galatasaray ın, saha içi yardımlaşması da fenerbahçe ye nazaran daha etkiliydi.

2 selçuk - melo ikilisinin geçen sezon sergiledikleri piyeslerden bir yenisini izlediğimiz halde, mehmet topal ı stoper mahiyetinde sayacak olursak, ( çıkmakta sıkıntıları oldu, fizik olarak da gerilemiş, haliyle performans koyamadı ) cristian ile meireles, hücuma dayalı olmayan yönleri ile dar alana gömülüp, kanatları başat rol oynadı.

3 fenerbahçe de, pres kozunu oynayıp dany ve semih ikilisini rahatsız edecek ileri ucun olmaması stoperlerin çıkışta zorlanmamasında ve orta alanda bir kişi eksik şablonu telafi etmelerinde önemli rol oynadı.

4 fenerbahçe, umut - burak ikilisinin hatta bu maç özelinde amrabat ın öndeki istekli görüntüsünü yalnızca pasla aşabilirdi. ancak hasan ali kaldırım ın hücumcu özelliği ve topu koşturan yapısı, bekir in top çevirme ve atağı başlatma zafiyeti, gökhan gönül ün de amrabat tan yediği baskı bunu yapmalarını engelledi. geriye kalan yobo da açıkcası umut ve burak a yem oldu.

5 meireles, mehmet topal, cristian lı bir orta sahanın dikine oynama özelliğini eksiksiz yerine getirmesi beklenemez. ama 3 oyuncunun da takımı çıkartmada bu kadar etkisiz olması, yedikleri prese rağmen fenerbahçe nin takım sistemini sorgulamasına yol açmalı. mehmet topal a nazaran sezer öztürk ve ya mehmet topuz gibi bir nebze iyi atak başlatıcıları tercih edilmeli. aksi takdirde koşan, mücadele dozu yüksek takımlara karşı kilitlenip hamle özelliklerini kaybediyorlar.

6 riera, melo ve semih e ayrı parantez açmak gerekir diye düşünüyorum. enine, dikine toplarda oldukça etkili oynayan bir melo dan, kuyt a vurduğu kilidin yanı sıra, amrabat ı ve selçuk u besleyen bir riera dan, dany ile birlikte sow gibi üst düzey bir futbolcuya verilmesi normal pozisyonlar haricinde fazla şans tanımayan ve temiz oyunuyla öne çıkan semih ten bahsedebiliriz.

7 halis özkahya, kendisinden beklenenden daha iyi bir performans sergilerken, iki teknik adamın da hamleleri oldukça yerindeydi.