bugün

istanbul aydın üniversitesi

yalancı sahtekar kan emici ve insan hayatını hiçe sayan bir üniversitedir.

Şöyle ki : bu okulun internette "ilk 5 tercihe %30 burs" diye bir reklamları vardı.(istanbulda bilboardlarda da çok sayıda olduğu söyleniyor). Komşumuzun oğlu bunu düşünürken bir de evine bu okulun tanıtım kataloğu geldi aynı bu reklam yazıyordu. Ama altında başka herhangi bir yazı yoktu. Çocuk inşaat mühendisliğini ilk 5 tercihe yazdı ve yerleşti. Kayıt olacaktı ama o ara ben istanbuldaydım onlar gelmeden bir gidip kayıtla ilgili bilgileri öğrenir misin dediler. Bir bayanla konuşurken konu burs olayına geldi "hayır,hayır yanlış anlamışsınız o burs inşaat mühendisliği ve bir kaç bölümü kapsamıyor" dedi. Ne demek dedim reklamlarınız var her yerde ve böyle bir şey yazmıyordu. O ara masadada bir katalog vardı açtım gösterdim. Kadın kayıt olacak öğrencinin ben olduğumu sandım bir de üstelik azarlayacaktı. Evet broşürlerde, reklamlarda yazmıyor olabilir Sen öğrencisin kaç yaşındasın ösym kılavuzunda biz bunu belirttik hiç mi okumadan yazdın bunu sen dedi. Biraz tartıştık. O kadından sonra 5-6 farklı kişiyle görüştüm. %30 burs 4000-5000 lira fark demek. Bu çocuk belki bu yüzden yazılamayacak, yerleştiği için seneye LYS'ye girdiğinde de ciddi bir puan kesintisi olacak siz bu çocuğun 2 yılını çöpe atıyosunuz ve bu çocuk 3.yıl hangi motivasyonla nereyi kazanacak bir gencin hayatı bu kadar mı ucuz ? Hepsi dudaklarını büzüp malesef yapabiliceğimiz birşey yok dediler.

isteyenler veya inanmayanlar araştırıp durumun böyle olduğunu görebilir. Daha yerleştiği gibi öğrencisini soyan bir "üniversite". Dilerim en kısa zamanda batar.insan hayatı bu kadar mı ucuz ? Siz hangi eğitimden hangi "aydın'lıktan" bahsediyorsunuz ?

Çocuk mecburen yazıldı ailesi güç bela okutuyor. Mahkemeye vermeleri için yalvardım boşver kaydettik başımıza iş açılmasın dediler.Bende uğraşamadım malesef.

Tanıdığım 1-2 kişinin dediklerine göre bu üniversitedeki öğrencilerin %90 okumak için orda değil, %10u da okumak isteyip de öğrenci değil yolunacak kaz olarak görüldüklerinin farkında oldukları için motivasyonu düşen, okumaktan soğuyan öğrencilerle dolu.

okulda bir yemeğe 10 lira vericem, yönetim her şeyiyle beni yolunacak kaz olarak görecek, devlet üniversitelerine göre ufacık bir kampüste okuyacam, etrafım binalarla çevrili her yer beton olacak, herkes tarafından parayla okuyor işte muamelesi görücem, LYS'de ilk 300.000 bile giremeyen öğrencilerle takılacam, üniversitenin adını kimse tanımayacak, aldığım diploma da bir boka yaramayacak, bunlar için üstüne bir de 18.000 lira vericem pehhh... !!

edit: bir istanbul "aydın"lı genç pek hoşlanmamış heralde yazdıklarımdan