bugün

otobüste zorla yer isteyen insan

otobüste zorla yer istemek olayı tamamıyla bir oksimorondur. kimse kimseye yer vermek "zorunda" değildir. bu rızaya bağlı bir durumdur. rızanın olmadığı yerde arzuya bağlı olabilir o da yoksa isteğe bağlı olur. *

kişi eğer isterse yer verir. yok vermeyeceğim arkadaş beni itsen kalkmam diyorsa kişi, tepesine dikilip ısrarla yer istemek adice bir şeydir. kadının * bu fevkalade ısrarcı, ve nahoş tavrı, etraftaki dallamalar tarafından normal karşılanır. hatta dallama bir adam size, "evladım teyzeye (ablaya) yer versene" deme cesaretini bile gösterebilir.

bu olayın böyle olmasında, otobüse binen bir kadın olduğunda "zınk" diye yerinden fırlayan insanların payı yadsınamaz. ve ısrarla gözlenen bir durum da şudur; kendisine yer verilen kadın, asla "teşekkür" etmez!! * * belli ki adamın kendisine yer vermek "zorunda" olduğunu düşünüyordur. elbette yer veren kişi bir teşekkür beklemez, o teşekkürün pratikte yer veren kişiye bir faydası yoktur. bu olay yer verilen kişinin zihinsel becerisini ortaya koyar.