bugün

ihl disindaki okullarda fuhus var

iHL Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) eski Genel Başkanı ibrahim Solmaz'ın 27 Mayıs'ta Antalya'da düzenlenen 'Pilav Günü'nde yaptığı konuşma bazı basın yayın organları ve internet sitelerinde çarpıtılarak yayınlandı.

Antalya imam-Hatip Lisesi Mezunları Derneği 27 Mayıs'ta pilav günü düzenledi.

Pilav gününe katılan davetliler, inegöl Mehteran takımı, sanatçı Ertuğrul Erkişi ve Minik Dualar Grubu eşliğinde coşkulu anlar yaşadı. Programı sırasında bir konuşma yapan ibrahim Solmaz, iHL dışındaki okullarda uyuşturucu kullanımı ve ahlâki çöküşün hızlı bir şekilde arttığına dikkat çekti.

Solmaz, "iHL'lerde ise kötü alışkanlıklar yok denecek seviyededir. Bunun nedeni iHL'lerde verilen dini eğitimdir. Bu eğitim öğrencilerin kötü alışkanlıklara kapılmasını nisbeten de olsa engellemektedir." dedi. Solmaz'ın bu konuşması daha sonra ÖNDER'in internet sitesinde yayınlandı.

Bir hafta sonra açıklamayı habere dönüştüren internet siteleri Solmaz'ın sözlerin, "Diğer okullarda fuhuş var, uyuşturucu var, iHL'lerde bunlar yok." şeklinde yayınladı.

Açıklamalarının 'cımbızlanarak' yayınlanmasına tepki gösteren Solmaz, hiçbir okulda kötü alışkanlıkların yaşanmamasını arzuladıklarını kaydetti. Solmaz, okullardaki din dersleri ile çocukların kötü alışkanlıklardan kurtulabileceğini kaydetti.