bugün

atatürkün türkiye türklerindir sözü ve kürt sorunu

magazin muhabirlerinin yaptığı gibi belli bir düşüncenin temelini ve sonucunu silip atıp ortadan lafı çıkartıp manşetleştirme işlemi yapılan başlıktır. öyle ki fransız devriminden sonra süre gelen dönemde "ulus devlet" anlayışının avrupa'da ve osmanlı topraklarında yayılışının(sömürge devletlerininde desteklemesiyle) memlekette işgalci kuvvetlerin bulunmasına zemin hazırlamış. şöyle olacak ki atatürk de dönemin en büyük sorunu olan ideoloji problemini bu şekilde aşmayı planlamış ve başarılı olmuştur. türkçülük kavramı, bu dönemde zirve yapıp asıl amacına ulaştırılmıştır. şimdi kalkıp da atatürk şöyleydi, böyleydi demek biraz farazi kaçıyor. o zaman için daha iyi bir siyaset veya daha iyi bir ideoloji olabilir miydi? pekala bu da tartışılabilir ama bu şekilde değil.

bugün akp'nin siyaset açısından diğer partilerin üstünde olmasının en büyük sebebi ülkeye yeni bir siyaset getirmesidir. beğenin ya da beğenmeyin; ahlaklı deyin ya da ahlaksız deyin ancak durum bu.

kürt sorunu ise başlı başına komiktir. devletin oynadığı birtakım ucuz oyunlara kurban gitmiştir doğu ve doğuda yaşayan halkımız. ancak kimse demez ki diyarbakır'da yaşayan bir çiftçiye: "hiştt. sen kürt'sün burada kalmaya hakkın yok" diye. lafın gelişi bol keseden atmak kolay. bir problemi ortaya çıkarmak veya ele almak güzel olabilir ama bunları yapıyorsan konuştuğun konuyu temellendirip bir sonuca varmak zorundasın.