bugün

ekonomi iyi olmasına rağmen götümüze giren zamlar

söz konusu zamlar zat-ı alimize farkettirmeden, üfleyerek sokulmaktadır. Misalen, nisan ayında zaten bir doğalgaz ve elektrik zammı yemiştik hatırlar mısınız bilmem. bir doğalgaz zammı için en iyi dönem, yapıştırdılar %18'i!

milletin ısınma derdi bitmiş, doğalgaz faturaları sadece ocak ve şofben (ki şofben de yaz sıcaklarında kesinlikle son gaz sıcak kullanılmıyor.) kullanımıyla sınırlanmış, 15 tl yerine 17,7 tl vermek kimsenin gözüne batmıyor yaz boyu, gelsin banyolar gitsin köpük partileri. insanlar farkında bile değil zammın, adam koca kış vermiş 400 lirayı, farketmiyor ki 15miş de 17'ye çıkmış falan, umrunda değil. (türk milletinin en harika özelliklerinden bu da, yüzdeye bakmayıp cebinden çıkana bakmak, ona göre zam 2 lira, nolucak ki?) sonra gel zaman git zaman, ekim gelmiş dayanmış, herkes unutmuş %18'i tabii. bir %15 de şimdi yapıştırırlar, mis. %33 zam gibisi var mı? tabii düzelecek ekonomi, niye düzelmesin? biz balık hafızalılar da kışın gelen hayvani faturalara bakıp bakıp "bu kış çetin geçiyür, demek ki bu sene daha çok yakıyoruz, hımmm çok akıllıyım." falan deriz işte. sonuçta kışın çetin geçmesi de nasip işi biliyorsunuz.

sonuç itibariyle durum tuhaf değildir, götümüze giren zamlara bağlı olarak düzelen ekonomi dersek, herşey aydınlanmış olur diye düşünüyorum.