bugün

doğu perinçek

birisi de çıksın desin ki; bu perinçek denen zat şucudur. hayır böyle bir tasnif merakım yok, bireyleri izm'lere zincirleme çabasında falan da değilim. bir duruştan bahsediyorum sadece. neden bu adam ben bildim bileli ordan oraya savruluyor. neden bu adam yıllardır ardını dolduramadığı bir çin masalıdır, bir mao'dur gidiyor. çin modeli diye yırtınıpta bu mantıksızlığı kendisi görmüyor mu, kendine özgülüğü kavrayamıyor mu. çin'in sosyalist olduğunu iddia etmek cehaletinden utanmıyor mu.. nasıl oluyorda "devrimciyim" deyip salyalı bir ordu yalakalığı yapıyor. şimdi de islama göz kırpıyor beyefendi. olmaz gözüm. sen bu kaypaklıkla, bu ne idiğü belirsiz ideolojik zırvalarınla kimseyi kandıramazsın. bu kadar kaygan bir duruşa türk siyaset sahnesinde az rastlanır.

aydınlık dergisinin istihbarat kaynağı nedir onu açıklasın bir zahmet. muhabirlerine helal olsun, iyi çalışıyorlar. yersen tabi..

peki militarizm şakşakçılığı yapmak hangi sosyal devrim fikri ile örtüşüyor. pek çok sol örgütü 12 eylül'de deşifre edip "benden olmayan yaşamasıncılık" mıdır şahsiyet sahibi, dava adamı olmak. pkk'ya da yanaştığı zamanlar vardır, ordu'ya da, atatürkçülüğe de, sosyalizme de, milliyetçiliğe de. bu uzar gider.. rüzgar eser, perinçek eğilir..

kızıl elmacı olması da, keşke daha çok ermeni kesseydik deyip sonra ermeni soykırımı yoktur diye ulusal bir yalakalığa girişmesi de hep aynı nafile çabaların neticesidir..

perinçek'in tavrı anlaşılması güç, teorik bir arka plana sahip olmaktan ziyade sebebini tam olarak kestiremediğim bir yönlendirme mekanizması ile çalışan ucuz politik komplo teorileri ve güdük ideolojik argümanlar ile desteklenen bir başarısızlıklar silsilesidir.