bugün

müslümanların hiç sorgulamadığını zanneden ateist

ateist, hiç bir dini takip etmeyen, inancı olamayan demektir. bunlardan üç tane bulunur, teist. ateist. agnostik.

theist inançlı kişiye denir.
agnostikse neye inanacağını bilmeyen, emin olmayandır. yani arada kalan.

bu örnekte ki tipten üçü de olmaz belki amam ne b.k düşündüğünü kendi bile bilmiyor oluşu kişilik olarak agnostik olgusuna daha yakın olduğunu gösteriyor. 

ateist insan, dini inanç alanında kendini inzivaya çekmiş insandır. ama gelin görün ki bunlar dinleri teistlerden fazla sorguluyor, kurcalıyor. yukarıda sayılan üç grup içerisinde agnostik harici diğer ikisi neye inandıklarından kesinlikle emin varlıklardırlar. düşünceleri inançları konusunda keskin olur. inanıyorum, inanmıyorum olarak kestirip atabilirler. ama gelin görün ki her yanımız kafasında soru işaretleriyle saldırgan tavırları birleştirmiş ateist bozuntularıyla dolu. bu demek oluyor ki birşeyleri kafaya takıyor, bir cevap bulmak istiyorlar. bu da demek oluyor ki bu iki kategori altında çok soru soran sorgulayan adamdan 'bir bok olmaz!'.

bunları, daha ne b.k olduklarını kendileri dahi bilmeden, iki tane sığ bakış açısıyla orda burda ahkâm kesen düşük zekâlı yapılar olarak betimliyor konuyu burda şahsım adına kapatmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum.

(bkz: işte bunlar hep bilgi)