bugün

akp yi beğenmeyenlerin başa geçmesini istedikleri

Hali hazırda taban bulmuş partilerden en uygunu Cumhuriyet Halk Partisi ve dolayısıyla lider olarak Kemal Kılıçdaroğlu'dur.
Bu konuda beni cevaba sevk eden nokta neden AKP'den memnun olmadığımız hususudur(başlıktaki ifade ile "beğenmememiz").
Basit cevaplarla AKP hükümeti ekonomi dümenini dış borç - cari açık enstrumanıyla yürütmüş, sonrasında da şişen balonun paniği ile yanlış politikalar seçerek piyasa talebini soğutmaya çalışmış, tutarsız ve verimsiz bir ekonomi plitikası yürütmüştür. Dış politikada ortadoğunun liderlğine soyunup sonrasında tükürdüklerini yalayarak ABD ve israil güdümlü politikalar sergilemiş, ortadoğu devletlerinin tepkisini çekerken batı için de kuşkulu ortak olmuş ne isa'ya ne Musa'ya yaranamamıştır.
Demokratikleşme derken muhalif gazeteciler sudan sebeplerle tutuklanmış, sosyal hayattaki özgürlüklere müdahale başlamış, mahalle baskısı arttırılmıştır,.
Terörle mücadelede sınıfta kalınmış. Kürt sorunu ile ilgili de aynı dış politikada olduğu gibi hem milliyetçilere hem siyasal Kürt hareketine yaranayım derken tutarsızlıkla sonuçlanan bir politika ortaya çıkmıştır.
Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi içinde deneyimli,sicili temiz, alanlarında başarılı , göreceli genç sayılacak bir yönetim kadrosuna sahiptir. Sencer Ayata, Faik Öztrak, Umut Oran , Sezgin Tanrıkulu, Şafak Pavey , Haluk Koç sayılan özellikteki isimlerin sadece bir kaçıdır.
Kemal Kılıçdaroğlu ise çalışkanlığı , dürüstlüğü ve örgüte hakimiyeti defalarca ispatlanmış bir liderdir. Yeri geldiğinde yönetimde kök salmış isimleri bir kalemde silebilmiştir. En başta yapılan eleştirilerdeki gibi siliklik veya insiyatifsizlik sergilememiştir. Partinin ve politikalarının hiç mi eleştirilecek yönü bulunmamaktadır? Elbette vardır. Topluma kendini yeterince anlatamama, içindeki hizipsel yapı mutlaka neşter vurulması gereken yönlerdir. Ne var ki kimi kesimlerin dikte ettiği gibi bu ülke yönetiminde alternatifsizlik söz konusu değildir. Yaratılan AKP ilüzyonu ve bu iktidar üzerindeki perde diğer tek parti dönemlerinde de olduğu gibi kalkacak ve özgürce eleştirilecektir.Bundan kimsenin şüphesi olmasın.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar