bugün

bizimle diyilsin

Yazılanı götünden anlayan süzme ermeni;

tehcirde katledilen ermeni sayısı 3 bindir..ama bazı tarihçiler de tehcirde öldürülen ermeninin bu rakamın 2 katı olduğunu yani 6 ila 8 bin civarı olduğunu iddia etmektedirler.

1915 olaylarında katledilen toplam ermeni sayısı ise 50-60 bin civarındadır

söylediğim budur.

bunu idrak edebilmen çok mu zor.

lozana gelen ermenistan başbakanı kayıp 130 bin ermeninin hesabını sormaya geldim demiştir.

kısmen haklıdır çünkü 130 bin ermeninin akibeti belirsizdir.işte bunlar içinde hastalıklar sonucu ölenler,ermenistana göçenler,rus ve fransız orudusu içinde geberenler düşüldüğünde tahmini olarak taş çatlasın 50-60 bin kadarının katledildiği düşünülmektedir.

süzme ermeni,

tehcir edilen ermeni sayısı zaten 450 bin. 500 bin kişi nasıl ölecek.

ayrıca tehcirde ölen ermeni sayısı çok azdır.esas ölümler 1915 olayları sırasında olmuştur.

o tehcir kararı niye alındı sanıyorsun.

ermeni taşnak çetelerinin katlettiği müslüman tebaa 500 küsür bin civarıdır.bu katlimalara türkler ve kürtler tarafından da karşılık verilmeye başlayınca ve 50-60 bin kadar ermeni katledilince
ermpeyal devletlerin baskısıyla osmanlı tehcir kararı almıştır.

tehcir tüm objektif tarihçilerin birleştiği biçimde çok başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiş ve çok az insan kaybı yaşanmıştır.

bunlar çatlasanda patlasanda gebersende tarihi gerçeklerdir.soykırım bir yalandır.emperyalist bir yalandır.bir soykırımdan bahsedilecekse 500 küsür bin türkü-kürdü katleden ermeniler bu soykırıma kalkışmıştır.bölgedeki müslüman tebaanın verdiği karşılık devede kulaktır.

sana en gerzeğe anlatır gibi bir kez daha tekrarlıyorum.

tehcir, 1915 olayları nedeniyle alınmış bir karardır.dolayısı ile 1915 yılında yaşanan katliamlar olmuştur.karşılıklı diyemiyorum çünkü katledilen müslüman tebaa, katledilen ermenilere göre kat kat fazladır ve zaten bu olaylarıda ermeni taşnak çeteleri başlatmıştır.

bu son paragrafı 10-15 kere oku.belki kafana girer.