bugün

sabah serinliği

(#16050249)devamıdır.

Suyunu dikmesiyle masaya koyması arasında hiçbir zaman farkı yoktu. Eliyle ağzını sildi. Bir an önce anlatıp sonrasında uyumak istiyordu. Bunu her aklı başında insan rahatlıkla anlayabilirdi.

-Neyse Melike’nin evinden çıktım. Hala sarhoş olduğumu hissediyordum, inanılmazdı. Sonra yürürken biri bana doğru gelmeye başladı. Tinerci sandım daha sessiz yürümeye başladım. Daha da yakınlaşmıştı…

Olayın bu adamla ilgisi olabileceğini düşünmüştüm. Haksız da sayılmazdım.

-Para isteyecek sandım, durdum. Sen kimin evinden çıktın diye sordu. Bir mahalle abisiyle karşı karşıyaydım. Açıkçası korkmuştum. Bu saatte ve bu kafayla kendimi asla savunamayacağımı hissedip uydurmaya başladım. Kuzenimin evinden çıktığımı söyledim. Kuzenin kim diye sordu. Melike diye yanıtladı. Şaşırmış ve bana dalmak için can atar bir hali vardı. Sonra bana baktı, yere baktı. Bana baktı sonra tekrar yere baktı. Yere tükürdü. Melike’nin kuzenisin demek? Melike’nin tek kuzeni var o da benim diye önce bana kafa attı. Şoktaydım dostum. Ciddi derecede sıçmıştım. Beni ayağa kaldırdı hiç durmadan küfrediyordu. Sonra yumruk atmaya başladı gerisi de açık. Kaçtım ve buraya geldim.

Şaşırmıştım ama olağan derecede. Çok fazla değil, fazlasıyla sıradan bir şaşırma olmuştu. Dürüst olmak gerekirse dayak yemesi hoşuma gitmişti ama bunu belli etmek doğru olmazdı. Sevgilisi geldi o sıra aç mısınız diye sordu. Felaket açtım ama hayır diye yanıtladım. Hakan açtı, o hep açtı.

Eve gitmeye, güzelce bir uyku çekmeye karar verdim. Bir ihtiyacının olup olmadığını sordum. Yok dercesine kafa salladı Hakan. Ben yine de biraz para bıraktım. Yavaşça çıktım apartmandan. Melike’ye gitmek doğru olandı.

Melike benim lise sondan arkadaşımdı. Barlarda karşılaştıkça konuşurduk. Çok fazla muhabbetim yoktu bar dışında. Okuldan bir kere Melike’ye gelmiştik içecektik. Hala o evde yaşadığını düşündüm ve biraz uyumak orada güzel olabilirdi. Otobüse atladım. Biraz uyumuştum. Gözümü açtığım gibi durağa gelmem bir oldu. Hop diye bağırdım. Adam durup geri açtı kapıyı. Sövdü muhtemelen. Birkaç ara sokak sonunda Melike’nin oturduğu apartmanın önündeydim. Köşede oturan, ilk görüşte ağır abi olduğunu anlayacağınız biri vardı. Hakan’ı döven bu adam olabilirdi. O soruyu düşünerek merdivenleri çıktım.

…
güncel Önemli Başlıklar