bugün

olası bir türkiye yi işgal girişimi

gayrı müslim bir devlet tarafından gerçekleştirildiğinde dünyanın dört bir yanında bombaların patlamasına sebebiyet verecek girişimdir.
şayet müslüman bir hükümet böyle bir girişim içerisine girerse bizzat kendi halkı tarafından izole olacaktır.

bugün türkiye işgal edilmesi en zor ülkelerden birisidir. bırakın işgali, çıkarma yapmak, bombalamak bile sonucu tahmin edilemez olaylara neden olabilir.

peki hangi devletler böyle bir çılgınlığa girişecek alt yapıya sahiptir?

tabii ki uçak gemisi olan ve türkiye'ye sınırı olan devletler.

uçak gemisi olanları ele alalım önce.

olası bir abd işgal girişimi akabinde incirlik üssündeki nükleer başlık takılmış füzeler türkiye'nin eline geçecektir. bu da nükleer bir savaş anlamına gelir ki böyle bir durumda türkiye'nin israil'i bombalamaması için bir neden yoktur.

hadi diyelim füzeleri kaçırdılar ve hava harekatına başladılar. bu durum müslüman halkın bir anda sokağa dökülmesi demektir. bir abd-türkiye savaşı bir anda abd-islam dünyası savaşı haline gelebilir.

o çok korktukları pakistanlı mücahidlerin değişik abd şehirlerinde uçak kaçırmaları, bomba patlatmaları bir yana, afganistandaki abd güçleri dahi rahat uyuyamaz.

kara harekatına girişecek kadar salak olduklarını düşünmüyorum. ha diyelim ki öyle bir gaflete düştüler. paramiliter güçleri ile birlikte 1 milyonu bulan bir ordu ile karşılacaklar ki bu ordu değişik islam ülkelerinden gelmesi muhtemel mücahidlerle desteklendiğinde 2 milyonu bulur.

en kötü senaryo batıdan yunanistan'ı kışkırtıp güneydoğudan da pkk desteği ile kürt koridoru oluşturmaları ve k.ırak üzerinden girmeleri ki böyle bir durumda açıkçası çok büyük zayiat veririz.
bu durumda türkiye iran ve ırak şii ve sünnileri ile hareket edip k.ırak'ın belini kırabilir. yunanistan'ı da tek başına halleder. tabii şii ve sünnilerin aynı anda hareket etmesi biraz zor olur orası ayrı. yine de iran faktörü her zaman elde tutulmalıdır. iran'ın düşman olması savaşta ve barışta türk devletinin zararınadır.

olası bir rusya ve çin işgali bundan daha da zordur. hele ki rusya'nın kafkaslardan daha geçemeyeceğini düşünüyorum. her ne kadar kafkaslarda sükuneti sağlamış gibi görünse de öyle bir atraksiyonda türkiye'nin bölge halkını ayağa kaldırması hiç de zor olmaz.

geriye sınırı olan ülkeler kalıyor ki hepsi toplansa bir cacık olmaz. belki suriye biraz zorlar. onun da yönetimi ile halkı arasındaki uçurumu hepimiz biliyoruz zaten.

kısacası türkiye güvenli bir ülkedir.