bugün

somali ye yine 1 milyon dolar vereceğiz

Türkiye'nin Somali'deki Afrika Birliği Barış Gücü'ne (AMISOM) 2009 yılında olduğu gibi, bir kez daha 1 milyon dolar tutarında katkıda bulunmaya karar verdiğini açıkladı.
Recep Tayyip Erdoğan, istanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Somali Konferansı"nda yaptığ konuşmada, Somali'de hayatın normalleşmesi için ülke genelinde asayiş ve güvenliği teşkim edecek milli güvenlik kurumlarına ihtiyaç olduğunu belirterek, "Bugün için Somali güvenlik güçlerinin ülkede temel güvenlik hizmetini sağlayabilmek için yardıma ihtiyacı olduğu görülüyor. Somali güvenlik güçlerininin yapılandırılması hususunda ülkemizin öncülüğünde Somali Güvenlik Sektörü'nün Yeniden Yapılandırılması Fonu kurulması için gerekli girişimleri başlattık" dedi.

Para yerine 65 cm demir cop ve öldüren biber gazı yollamaları daha makbule geçerdi. Kendi cebinden çıkmadığı için sorun yok.

NOt: Afrika her zaman büyük dünya ülkelerinin sömürgesi olmuştur. Geleceğe açılan herhangi bir altın kapı değildir. Şuan afrikanın kendi kararlarını veren bir ülke olduğunu düşünmek büyük hatadır. Eğer küçük enişte büyük patrondan izin alırsa afrikada iş yapabilir. Şuan amerika ve rusya , suriye için savaş sonrası hak paylaşımı yaparken siz hala yeni açılan kapıları kovalayın.
güncel Önemli Başlıklar