bugün

din yoktur ancak allah vardır

(bkz: ölüm gerçeği).
(bkz: öldükten sonraki bilinmezlik gerçeği).

bu dünyada ibnelik yapanların öldükten sonra cezasını çekmesi(cehennem) gerekliliğinin düşünülememesinden kaynaklanan hede(deizm).

yani adam diyor ki: şimdi senin tanrın şunu şunu yaparsam beni cezalandıracağını şunu şunu yaparsam beni ödüllendireceğini söylüyorya. heh işte tamam tanrı var ama ben o kurallara uyamam karrrrşiiimm. diyor, evet. he bir de en dahiyane cümle şu: tanrının din gönderdiğine inanmak tanrıyı aşağılamaktır hüleeeeee!!! -- ne güzelde bulmuş kılıfını.

not: hristiyan, yahudi ve sabiilerden(diğer dinlerden) cennete gidecek olanlar vardır.

--spoiler--
Şüphesiz, iman edenler(le) yahudiler, hristiyanlar ve sabiiler(den kim) Allah'a ve ahiret gününe iman eder ve salih amellerde bulunursa, artık onların Allah katında ecirleri vardır. Onlara korku yoktur ve onlar mahzun olmayacaklardır. --bakara 62--
--spoiler--

bazı şakirtler bunu bilmiyor tabii... "bu dünyada her ne kadar islamdan haberi olmasa bile, yada islamı kabul etmese bile "ibnelik yapmayan" diğer insanlardan da cennete gidecek olanlar vardır. ayet gayet açıktır.

ha şimdi adam atıyorum deist, yahudi, hristiyan, ateist vs. ama kalkıp durmadan islam'a çamur atıyor. amına koyim onun ben.