bugün

erkek kadından üstündür

Hayatın acı gerçeklerinden biridir. Öncelikle şunu söylemek istiyorum, feminist yada mizojinist değilim.
Aşağıda verilen kadın-erkek hakkındaki bilgiler ise tamamen objektir bilgilerdir. Kadın- erkek farkını göstermek için yazılmıştır.

1)kadın, hayatı boyunca tüysüz olmalıdır. bu yüzden ayda bir felaket acı vermesine karşı 2-3 saatini ağdaya ayırır. Bacaklarını, kollarını, koltukaltlarını, özel bölgesini ve hatta bazı kadınlar yüz tüylerini bile düzenli bir şekilde almak zorundadırlar.
Erkeklerin ise böyle bir derdi yoktur, doğum tüyleri öldükleri zamana kadar üstlerinde kalır.

2)kadın her ay, bir gün regl ağrısı denen insanı yatakta kıvrandıran ve kıvrandıkça daha fazla ağrı veren bir acı yaşar. Ağrının yanında mide bulantıları ve huzursuzluk da yaşar. Bunu yaşamak zorundadır, regl olmayan kadın, toplumda kadın bile sayılmaz.
Erkeği böyle bir derdi yoktur. Ufacık bir karın ağrısına bile dayanamazlar.

3)cinsel ilişkide erkek zevkini yaşar, kenara çekilir, kafası rahattır.
Kadın bir hatası sonucu 9 ay sürecek bir yüke ve bir ömür bakmak zorunda olduğu çocuğa sahip olur. Evlilik dışı bu tür ilişkiler sonucu ortada kalan bebek için 'baba' denen öge hiçbir zaman olmaz. Genelde babalığa hazır olmazlar.

4)kadın 9 ay hamileliğinde mide bulantısı, baş ağrısı, bel ağrısı gibi birçok rahatsızlık yaşamasının ardından doğum anında regl ağrısından 3 kat daha fazla acı veren doğum sancılarıyla beraber bebeğini dünyaya getirir.
Erkeğin böyle bir derdi yoktur, bazı erkekler doğum anında eşinin yanında olmaya bile dayanamazlar.

5)Kadın hayatı boyunca yüzünü, cildini ve vücudunu genç tutmak için uğraşır. Kremler, maskeler, soğuk su banyoları, estetik ameliyatlar, lazer...akla gelebilecek bütün yöntemleri güzellik uğruna denerler. Acı verip vermemesi kadın için önemli değildir.
Erkeğin ise bakımlı olması toplumda hoş karşılanmadığı için erkek bakımsızdır. Banyodan banyoya yüzünü yıkar, Ter kokar. Hiç önemli değildir.

6)kadın, kendinden küçük biriyle evlilik yapamaz, toplumda hoş karşılanmaz. Fakat erkek, kendinden 40 yaş küçük bir bayanla bile evlilik yapabilir. Bu yanlış görülmez.

Daha bir çok fark var ama sanırım bu kadar yeterli...

Subjektif bilgi: kadın-erkek eşitliğine inanmıyorum.
Eğer bir kadın otobüste veya minibüste bir erkekten yer vermesini bekliyor yada erkeğin yer vermesine karşı çıkmıyorsa kadın-erkek eşitliğine inanmıyor demektir.

Kadın ve erkek eşit olamaz. Erkek fiziki yönden, güç yönünden, toplum yönünden kadından üstündür.
Kadının üstün olabileceği tek nokta zekasıdır. Peki zekasını kullanıp erkeğin önüne geçen kadın sayısı ne kadar? Bu da ayrı bir tartışma konusu...