bugün

sahih buhari 1553 no lu hadis

hadis'in ne olduğunu bilmeyenler tarafından hadis olmamakla itham edilen hadistir.

ben bıktım bu ümmetçilere din dersi verip islam tarihi öğretmeye onlar bıkmadı.

bakın koçlar.
hadis bir bilimdir, hadis'i şerif ise sadece ve sadece muhammed tarafından sarfedilen sözler ve davranışlardır.
global anlamda hadis ise hem muhammed'in söz ve davranışlarını, hem de bu söz ve davranışlara şahit olmuş kişilerin aktarımlarını içerir.

bu vesile ile aişe'nin aktardığı ve muhammed'in yaşamına ve davranışlarına dair bu bilgiler bir hadistir.

şayet başlık "sahih buhari 1553 no lu hadis i şerifi" şeklinde açılmış olsaydı, haklıydınız, ben o zaman hadis'in ne olduğunu bilmeyen bir ateisttim. ama bazı detaylar vardır ki adamı ipten alır ya işte bu da öyle birşey...

herneyse.
arkadaşlar lafı dolandırmış, esma'nın 100 yıl yaşadığına, aişe'nin de ondan 10 yaş ufak olduğuna değinmiş falan fıstık.
üstelik bu iddialarını da bizim gibi sahih buhari'ye dayandırmaya çalışmış ama ne yazık ki sahih buhari'nin bu hususta böyle bir aktarımı bulunmamaktadır.
ayrıca, şayet öyle olsa bile, ortada aişe'nin kendi beyanatları varken, gidip 100 yaşındaki ablasına itibar edip, o ondan 10 yaş küçükmüş, adet görmüş üstüne saymaya başlamışlar tarzı yaklaşımlar fevkalade komik duruyor.
aişe'nin kendi anlattıkları varken lafı dolandırmak ve olayın içine 3. ve 4. şahısları katmak ne kadar ikna edici bunu ilkokul çocuklarına sorsak neyin ne olduğu belli olur zaten.

hülasa, 100 yaşındaki birinin lafına itibar edenler, şer-i hukukta belli bir yaşın üzerindeki insanların "çocuk" sayıldığından ve sözlerine itibar edilmemesi gerektiğinden de bihaber olmalı.
kendilerine el ezher üniversitesi'nin yayımladığı islam hukuku ve şeri hukuk kitaplarına bir göz atmalarını şiddetle tavsiye ederim.

ha yok bunları araştırmadan 100 yaşındaki birinin lafına itibar edip, aişe'yi yalanlıyorlarsa da bu sefer aynı el ezher üniversitesinde öğrenim gören zenciler siksin bunları.

(bkz: sübhaneke dinimiz amin)