bugün

adolf hitler in türkiye yi işgal etmemesi

hitlere sempati de duymayan, ama nefret de etmeyen biri olarak diyorum ki, hitlerin türkiyeye saldırmaması tamamen askeri ve stratejik sebeplerdendi. yani savaş hitler açısından türkiyenin işgalini gerektiriyorsa hitler bunu yapabilirdi, en azından boğazları filan zaptetmeye çalışabilirdi, fakat yapmadı, çünkü askeri açıdan hiç doğru bir karar olmazdı.

Savaşa o vakte kadar hiç girmemiş, ve dirençli bir ülkeyle güneyde bu kadar boğuşursa rusyaya geçişi çok zorlaşacaktı, zaman daralacaktı, arkasında ingiliz fransız amerikan kuvvetleri de var, niye yapsın böyle bişeyi. adam kestirme yoldan sınır komşusu haline gelmiş sovyetlere girdi stalingrada kadar da iyi gitti, fakat italya gibi geri zekalı bir müttefikin k..çını toplayacam derken zaman kaybetti stalingrad.da durdu, sonrası malum.

Hatta benim gözlemlediğim, hitler bırakın türkiyeyi işgal etmeyi, türkiyeyi yanında savaşa sokma konusunda bile çok baskıcı olmadı, en azından churcill kadar ısrar etmedi, ingilizler daha istekliydiler.

Hitlerin türkiye ile ilgili güzel düşünceleri var deniyor, bu da bir tez, belki doğrudur, adam belki bize saygı duyuyordur, fakat bu denli psikopat bir adamın böyle duygularla hareket edebileceğine ben pek inanamıyorum, en yakınındaki adamları, generalleri iki dakkada harcayan bi adamın bu kadar vefalı olması zor.