müslüman toplumların geri kalma nedeni

Osmanlı dahil tüm islam devletlerinde görünür. Türkiye ve iran en ileride olanlarıdır.iran dahada ileridedir bir çok konuda türkiyeden. Diğer arap ülkeleride üretmeden parayla satın almaktadır. Yanı hıc bırsey ifade etmeyen teknolojıdır.

Tutupda bunu laiklikle yönetilen 100 senelik bir devlete yükleyen taraflı andavallarda vardır. Osmanlı islamla yönetiliyordu , hilafet vardı . Dünyanın en büyüğü değil miydi. Hayallerini kurmuyormusun hergün. EEE metro yapılıyor günah!
matbaa geliyor günah. Tüm yeni buluşlar günah. Sonra gel bunu 100 senelık bir cumhurıyete yukle. Türkiye bilim olarak onca dış baskıya rağmen osmanlıdan 10 gömlek daha ileridedir. Üstelık ozaman osmanlının hazıne odaları agzına kadar dolu ve dünyanın en güçlüsüdür. Görünen o ki ne zaman din adamları devlet işine karıştı ozaman o ülke geriliyor ve yıkılıyor. Bırakın herkes dinini yaşasın. ilimin , bilimin dini olmaz. Aksi taktirde böyle herkesin şamar oğlanı olursun. Müslüman akıllı olucak. ilk emir Oku ! Daha ne diye mala bağlıyorsun. Arkadaş aptalsın işte , ehli keyifsin, yatmayı seviyorsun.