bugün

ege üniversitesi vs uludağ üniversitesi

(#14794173) deki gibi iibf üzerinden bir karşılaştırma yapacak olursak;
uludağ üniversitesinde çeko, ekonometri, iktisat, işletme, kamu yönetimi, maliye, uluslararası ilişkiler bölümleri ve bu bölümlerin ikinci öğretimleri vardır. bunlardan en az öğrenci kontejyanına sahip olanlar 100 öğrenci ile çeko ve iktisat, en çok öğrenci kontejyanına sahip olan ise 200 ile işletme bölümüdür. bu fakülteye her yıl 1920 yeni öğrenci katılmaktadır.
ege üniversitesinde ise iktisat, işletme ve uluslararası ilişkiler bölümleriyle bu bölümlerin ikinci öğretimleri bulunmaktadır. ayrıca bu fakülte ingilizce eğitim vermektedir. en çok öğrenci kontejyanına sahip olan bölüm 105 ile iktisattır. bu fakülteye ise her yıl 560 yeni öğrenci katılmaktadır.

uludağ iibf 44 profesörü akademik kadrosunda barındırırken ege iibfde bu sayı 18'dir.
öğrenci mevcudu olarak uludağ iibf ege iibfin yaklaşık 3.5 katı olmasına karşın akademik kadrosunda bulundurduğu profesör sayısıyla 2.5 katıdır. ancak bu durum uludağ iibf ege ibbfin eline vermiştir hatta yalnızca eline vermemiş. eline, ağzına, yüzüne, götüne neresi varsa orasına vermiştir şeklinde bir ifadeyle ortaya konulamaz. uludağ iibf 7 bölüm barındırırken ege iibf sadece 3 bölüme sahiptir. uludağ iibfde alacağınız ingilizce eğitiminin liseden bir farkı olmazken ege üniviersitesi iibfde bütün bölümler ingilizcedir. ayrıca ege üniversitesi iibf bornovadadır uludağ iibf görüklede.