bugün

sözlük yazarlarının dertleri

annemi çok özledim ben. elleri saçlarımı okşasın yine istiyorum sözlük, gözlerimden aç olduğumu anlasın, gözleri ile bakıp yine bana prensim desin, gaza geleyim ben yine, tek rakibim kenan imirzalıoğlu diye gezineyim aval aval, bilmeyeyim beni güzelleştirenin, annemin gözleri olduğunu sözlük.

biliyor musun sözlük annem yunan benim. babam kalbini bu yunan dilbere kaptıralı tam otuz sene olmuş. herkes karşı çıkmış evliliklerine, herkes.. ama tanısaylardı annemi, o pamuk kalbini görseylerdi yine karşı çıkarlarmıydı sence sözlük? çok şükür, kimseyi dinlememişler evlenmişler. mutlu mesut yaşarken, bir gün annemin gözyaşları ile eve gelmesini izlemiş babam, sadece yunan olduğu için bindiği dolmuşta anneme küfür etmişlerdi, görseylerdi onun gözünde ki masumluğu yine ederlermiydi sence sözlük? ya babam bir damla düşmesin diye prensesinin gözlerinden kendini paralayan babam. toplamış pılını pırtını terk etmiş bursayı, deliler gibi sevdiği bursayı. biliyor musun sözlük bursaspor şampiyon olduğunda isviçre'nin solothurn kentinde, elinde bursapor bayrağı deli gibi sevinen sadece bir kişi vardı, o bir yunandı, her ne kadar bursa sevmese de onu, o hala fanatik bir bursasporluydu. çünkü o hep trilyeliydi. babam az sinirliydi çünkü oda hep fenerbahçeliydi, ama yinede ortak olmuştu annemin sevincine. hoş o gözlerin sevincine kim ortak olmazdı ki.

biliyor musun sözlük iki gündür uyku tutmuyor beni, bugün elinde ki tas ile küçükken kafama sular döktüğünde bile dua eden, üstümdeki kötü gözlerin sular ile gitmesini isteyen annemi kaybedeli birinci yılıma giriyorum. ben annemi çok özledim sözlük. bugün bursadayım. dışarı çıkamıyorum. annem burda mı gezmiştir acaba? annemle babam ilk nerde oturdu sence? sadece yunan olduğu için küfür eden o dolmuşta ki insanlar nerde acaba? bursa'yı annem kadar seviyormuydular acaba? hep uludağ derdi, meğer sen ne güzelmişsin, başın gelin gibi bembeyaz, kendini yar etmişsin bursa'ya, annem gibi.

bazen yorumlara bakıyorum sözlük, bir tarafım öbür tarafıma küfür edip duruyor. bu nasıl acıdır biliyor musun sözlük? ne olacak ki dünya türk olsa? dünya yunan olsa? ne olacak? türk, kürt, yunan bir daha hiç biri bana annem gibi gülmeyecek, hiç biri annem gibi sevmeyecek, hiç biri beni annem gibi temiz yetiştirmeyecek, ön yargıların kör ettiği gözleri ile hiç biri tutmayacak ellerimi annem gibi, hiç biri. birazcık annemi tanısaylardı birazcık, sadece selam verseylerdi, nasılsın diyebilseylerdi, ona ettikleri her küfür bir bir vicdanlarından gelirdi.

bir özür borçlusun bursa, bir özür. seni deli gibi seven bir kadına, sana aşık olan bir kadına, sana bir oğul veren kadına, sana ait bir adama deli gibi aşık olan bir kadına, hiç bir suçu yokken hakaret ettiğin için bir özür borçlusun. ne değişti ha ne, o yine geldi bursaya gömdü kendini, yanını babam aldı, öbür yanını ben. spermlerinizin daha kaliteli olduğunu idda ettiğiniz küçük dünyanızda size mutluluklar. varsın dünya sizin olsun.. kıyamete kadar..