bugün

çeçen direnişi

vahhabi grupların afganistandan gelmesinin ardından kafa kesme videolarını görmeniz normaldir. ancak tasvip edilecek tarafı yoktur. ancak bu ve bu tipteki olumsuz örnekler üzerinden bu mücadeleyi terörist bir akım olarak görmek gerçekten yanlıştır. şöyle ki sizler aslanbekte ya da tazankale'de rus askerlerinin evlere dalıp yaşlıları kadınları ve çocukları tekmeleyerek öldürdükleri günleri biliyor musunuz.

ya da bir mücahidi yakalamak için mücahidin yaşadığı mahalleyi tanklarla yerle bir etmek nasıl birşeydir biliyor musunuz. eşinize yanınızda tecavüz edilmesi, 6 aylık bebeğinizin ağzına bidonla su dökülürken siz elleriniz arkadan bağlı vaziyette hiç birşey yapamadan kaldınız mı?

insan o noktaya geliyorsa sebebleri vardır. 14 ayını grozni dağlarında geçirmiş bir arkadaşınız olarak buradan bakınca herşeyin o kadar da basit olmadığını söylemek istiyorum, neler yaşadık neler gördük. bizim mücahitlerimiz köpek ölüsü gibi yerlerde süründürülürken, bizler etkisiz hale getirdiğimiz rus askerlerini, birliklerinin onları bulacabileceği yerlere bırakıyorduk. dehlizlere atmıyorduk ya da kurtlara yem olsun diye vadi derinliklerine bırakmıyorduk.

yaşamayan bilemez arkadaşlar ancak afganistandan gelen vehhabi mücahit topluluğun bu direnişe katkısı olduğu kadar zararı olduğu da kesindir. ancak her durumda kalben onlarlayım. allah yardımcıları olsun. çünkü bizler yarınlardan umut edecek kadar genç, ölümün soğuk yüzüne gülümseyerek koşar adımlarla gidecek kadar ihtiyarız.