bugün

muhteşem yüzyıl

Sultan Süleyman'ın ağır göz kapakları sponsorluğunda çekilen 'muhteşem halvet' dizisinde bu hafta;
(49. bölüm)

+ Şehzade Mustafa: koskoca ülkeyi yönetiyorsunuz ama bir kadını yönetemiyorsunuz hünkarım. bizim kaderimizi kim belirliyor? siz mi, yoksa hürrem sulyan mı? bizi hürrem'in göz yaşlarına kurban etmeyin baba.
Hard-core padişah süleyman: çık git yoksa elimden bir kaza çıkacak!

Ah be Mustafa... Mahidevran'ın yalan yanlış verdiği gaza uyup koskoca süleyman'a bu denir miydi hiç?

+ Süleymanla tartıştıktan sonra tribe giren mustafa kendini odasına kapattı ve sarayın dirty- dancer cariyesi Nora ile sabaha kadar... Lan?!

+ Şehzade msutafa'nın sabah ereksiyonuna kurban olan Nora, the lord of the meme Hürrem sultan'dan aldığı 'bir osmanoğlu'nu kendine nasıl aşık edersin? ' isimli sempozyumda belli ki çok şey öğrenmiş. Mustafa hemen aşık oldu yea. :(

+ Şehzade msutafa'yı girdiği ergenlik bunalımından sadrazam pargalı ibrahim paşa kurtardı.

+ Nora'ya olan aşkında 'aşk tesadüfleri sever' esintileri yaşayan Mustafa, kızın adını 'efsun' olarak değiştirdi. Efsun ne olum? Gazino şarkıcısı gibi isim... Tövbee!

+ Bugüne kadar bu diziyle alakalı yaptığım tüm kehanetler tuttu. (dikkat! reklam yapıyorum. ) Bakın şimdi de diyorum ki, bu Nora mıdır Efsun mudur nedir, bu yakında şehzade mustafa'ya aşık olup hürrem'e yan çizicek. Dediydi dersiniz.

+ Sadrazam pargalı ibrahim'le kesintisiz halvetlerine devam eden Nigar hatun, Nasuh efendi'nin hışmına uğradı. Adamın kapısına boynuz asmışlar lan, kolay mı?! O değil de, bu nasuh efendi bu gidişle Malkoçoğlu bali bey'e gerçeği anlatacak gibi duruyor. Hem zaten bali bey de maşallah müfettiş Gadget gibi olduğundan, meseleyi az buçuk çakmaya başladı.

+ Valide sultan'ın kışkırtmalarıyla ayaklanan ve osmanlı tarihine 1. cariye kuşatması olarak geçen olayda Hürrem'in yüzünü yakan cariyeler hala nasıl harem içinde salına salına geziyor cidden merak ediyorum.

+ Malkoçoğlu bali bey ne kadar da korkusuz bir yiğit olduğunu Aybige hatunu öperek kanıtladı! Ne kadar da korkusuz biri değil mi sözlük? Sanırsın ki Medusa'yı öptü yani o derece tehlikeli bir iş yaptı haspam! Peh!

+ Diziyle alakalı bir diğer kehanetim ise Malkoçoğlu'yla alakalı sözlük. Bu salak valide sultan ile mahidevran yaka paça mustafayı aybige'yle baş göz etmek istiyorlar ya hani, heh işte bu duruma bence hürrem karşı çıkıp aybige ve malkoçoğlunun arasını yaparak malkoçoğlu'nun desteğini kazanacak diye düşünüyorum.

+ ( bu arada entrika uydurmakta en az hürre kadar başarılı olduğumu farkettin değil mi sözlük? )

+ Yıllar geçmesine rağmen sadece Mustafa'nın büyüyüp, onun dışındaki herkesin aynı kaldığı dizimizde hürrem'in çocukları nereye gitti sorunsalı hala sırrını koruyor. Aldığım son dakika haberine göre, Ezgi Asaroğlu Mihrimah sultanı canlandıracakmış ve diziye 50.bölümden sonra dahil olacakmış.

+ (daha ne yazacağıdım ki? )